Inside 0 Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam myślę nad zmianą zasilacza, ponieważ posiadam jakiegoś Logica 600W. Mój GTS250 jest z seri E-Green ostatnio próbowałem podkręcić go do zegarów referencyjnych. Problem wygląda tak, że w grach pojawiały się nieliczne artefakty, wiec obniżyłem zegary grafika przeszła 3dmarka06 z wynikiem ok 13700pkt(przed podkręceniem 12400pkt) a także test Furmark rozgrzewając się do 86 stopni przy prędkości wentylatora okolo 85%(było już całkiem głośno).Niby karta przechodziła wszytskie testy lecz zauważyłem dziwne zamulanie systemu a także to że proces Teamspeaka 3 używal 100% jednego rdzenia po czym się zawieszał, mój 2 dysk 80GB jakby się odnowa uruchamiał co około 20-30minut mowa o WD Caviar 80 GB (BB) nawet bez przetaktowania tylko trochę żadziej. Jak sądzicie po wymianie zasilacza uspokoi się dysk i grafika osiągnie zegary referenta ? Aha i w przyszłości zamierzam dokupić 2 Dysk 500GB. Moja Konfiguracja CPU : ATHLON II X3 440 3GHz @ 3.2GHz GPU : Palit GTS250 E-Green DDR3 1GB Mobo :Asus M4N68T RAM : 1x Kingston 2GB DDR3+1x Elixir 2 GB DDR3=4GB DDR3 1333MHz HDD : WD Caviar 500GB + WD Caviar 80GB PSU : Logic 600Wat Cytuj Link to post Share on other sites
hecto 10 Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Na pewno będzie stabilnej po zmianie zasilacza. Lecz ta płyta mi się trochę nie podoba bo jest na chipsecie nvidii,a te na podstawkę AM3 mnie osobiście kazano omijać. http://www.esc.pl/product_info.php?manu ... s_id=30986 takie rozsądne minimum. jak dla tego komputera nawet lekki zapas. Ewentualnie przy zwiększonym budżecie poszukamy czegoś innego. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts