Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam .

Jestem nowy i mam pytanko do Was :D Posiadam taki o to sprzęt:

-procesor amd fx 6100 3.3ghz

-plyta glowna ASUS M5a78l - https://www.asus.com...rboards/M5A78L/

-pamiec ram ddr3 4GB 1600mhz i cl9

-grafike mam Radeon hd 7700 series 1GB

- zasilacz 500W

Moje pytanie brzmi co polecacie zeby zgraly sie komponenty jezeli chce zmienic grafike na jakas 2GB i pameic ram na dual chanell 2x4GB a procek zeby zostal ten co jest.

Pamieć masz w jednej kości ? Jeżeli tak, to dokup 8gb też w jednej kości i umieść obydwie jako single chanel. Lepiej mieć 12gb w single, niż 8gb w dualu. A z GPU do twojego proca to GTX 1050Ti  https://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx-1050-ti-mini-4gb-gddr5-128-bit-dvi-hdmi-dp-box-zt-p10510a-10l-1073471/ .

Edytowane przez daryzda

Hmm... Raditz - ktoś tu Dragon Ball pewnie oglądał - powinni to puszać zamiast pierdół typu trudne sprawy :)

A tak w temacie: Masz budżet 1000zł. GTX 1050 Ti to bardzo oszczędna karta jeśli chodzi o pobór mocy i zasilacz 500W powinen spokojnie dać sobie radzę nawet jak jest z czarnej listy. Ale jeśli jest z czarnej listy to przy takim budżecie warto go wymienić w trosce o podzespoły swojego PC. Także jaki dokładnie masz model tego zasilacza 500W?

Pentium G4560 + H110 (upgrade biosu) + 8 GB DDR4 to koszt 700 zł. Kupujesz takie coś na start. Następnie sprzedajesz obecnie posiadany procesor, pamięci, płytę główną i kartę graficzną. Dokładasz do pozostałych 300 zł i polujesz na GPU oraz ewentualnie na zasilacz. 

Wystaw na allegro CPU, płytę i pamięci w komplecie. Jak pójdzie, to zaczynaj od zmiany CPU

okej tak zrobie ;] to zloz mi jakiegos pcta ciut lepszego nziten co mam z obudowa ze wszystkim :D za jakas nie droga cene :D +  mozesz wycenic mniej wiecej ile za taki zestawik wystawic na allegro ?