EmineM295 0 Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Witam. http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gif Tak jak w temacie, komputer zamula w grach pomimo dobrego sprzętu. Komputer jest po formacie, wszystkie sterowniki zainstalowane poprawnie. Komputer jest używany, ale w innych programach działa dobrze.Mój sprzęt to:Intel core i5 2500k 3,3ghznVidia geforce gtx 750ti 2gb(nowo kupiona)RAM 8gbDysk 500gbZasilacz OCZ 500WWindows 7Nie wiem co jest nie tak http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/sad.gif . Może pamięć RAM jest walnięta? Proszę o szybką pomoc.To jest mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość. Jeśli post jest w złym dziale to proszę powiedzcie w jakim mam go umieścić. http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/wink.gif Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Słaba grafika, jakie to gry, i rozdzielczość monitora? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EmineM295 0 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Słaba grafika, jakie to gry, i rozdzielczość monitora? Jak na razie grałem w CS:GO i Paladins i było słabo jak na ten sprzęt, a monitor mam 1440x900. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Zdefiniuj "było słabo" - niski fps ? dropy fps ? trochę mało informacji by pomóc. gtx 750 ti to też nie jakiś mocarz, a csgo jest bardzi wymagający niż by się można spodziewać. PAladins nie znam. Daj więcej info to ktoś może coś wymyśli, bo tak to trochę szklana kula potrzebna... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tabask021 58 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Szukasz rozwiązania na problem typu ,,Myślałem że ona ma większe cycki a to push-up był " nie ma szans na pomoc bez podania szczegółów 2 Cytuj Link to post Share on other sites
EmineM295 0 Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 No więc tak. Odpalam cs'a, ustawiam wszystko na średnie (według benchmarków powinno być jakieś 50-60fps) odpalam mapę i mam 10 stałych fps. W paladins podobnie, ale spadki mam tylko w "akcji" (gdy strzelam itp.). Z góry mówię, że nie będę wymieniał na lepszą kartę graficzną, bo nie mam hajsu i wiem, że z tą dam radę zagrać, tylko coś jest nie tak. Nie znam się na tym, więc zadawajcie pytania jak coś . Cytuj Link to post Share on other sites
diiaox 12 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 włącz w ustawieniach csa multiwątkowość czy coś takiego kiedyś takie coś było najlepiej bierz msi afterburner i ustaw monitoring w grach wiesz fps temperaturę obciążenie cpu gpu jak nie wiesz jak to pisz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Damian47akaQcu 150 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Jakie użycie ramu? Aktualizację systemu daj na nigdy nie sprawdzaj. Strasznie lubi sobie ram brać (nawet cały może wziąć). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Sprawdź właśnie czy przypadkiem WU nie katuje Ci sprzętu w tle. Wrzuć screena z menadżera zadań będąc na samym pulpicie. Zakładka "Procesy" oraz "Wydajność" Jaką masz płytę główną ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EmineM295 0 Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 http://screenshot.sh/n8kUSVF2Hb51W To chyba to. A jak wyłączyć te Windows Update? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 I to się utrzymuje tak mniej więcej przez cały czas ? Tutaj jest ok. Jakie masz mobo ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EmineM295 0 Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 No mniej więcej przez cały czas. A MOBO to: http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-p67a-d3-b3rev_10/overview/ Cytuj Link to post Share on other sites
diiaox 12 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) http://screenshot.sh/n8kUSVF2Hb51W To chyba to. A jak wyłączyć te Windows Update? https://zapodaj.net/2612ec9ebb892.png.html SPOKO STRONKA NIE MA CO pozdrów avasta Edytowane 30 Stycznia 2017 przez diiaox Cytuj Link to post Share on other sites
EmineM295 0 Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 https://zapodaj.net/2612ec9ebb892.png.html SPOKO STRONKA NIE MA CO pozdrów avasta Nie rozumiem do końca o co ci chodzi? Cytuj Link to post Share on other sites
diiaox 12 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 pewnie o wykrycie wirusa na stronce która pobiera reklamy na twój pc Cytuj Link to post Share on other sites
EmineM295 0 Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 A pewnie o wykrycie wirusa na stronce która pobiera reklamy na twój pc A to sorry, ale screena zrobiłem jednorazowo i program usunąłem, więc to nie przez to jest problem. A może to wina dysku? Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Jakby to była wina dysku, to cały system działał by kijowo. Zresztą są darmowe apki do sprawdzania dysku (hdtach ,hdtest - coś takiego mi świta po głowie, ale to już pewnie "antyki" - nie mniej jedyne jakie kojarzę . Do csgo 50-60 fps to i tak mało - polecam wszystko na low. Nie mniej stałe 10 fps jest dziwne. Może masz jakąś apkę, która ogranicza ilość klatek? Może jakiś wadliwy vsync? Może fraps (nagrywanie video z prędkością 10 fps na przykład). Tak jak sugerowali, odpal jakieś narzędzie monitorujące cpu usage, gpu usage, ram usage, temp usage - kiedyś riva tuner takie coś pokazywał, teraz nie wiem - można guglać. Jak już odpalisz to włącz grę, załaduj mapę , po chwili biegania sprawdź jak się prezentują te wartości. Jeszcze myślę czy wszystkie kable zasilające są podpięte. Ten GTX 750ti raczej nie wymaga dodatkowego zasilania. Do płyty głównej wpięte 6 pin zamiast 8 ? Albo 20 zamiast 24 ? Ale nawet nie wiem czy tak się da... i jakie byłyby efekty. Odpal jeszcze 3d marka jakiegoś (ale raczej nie najnowszego, taki sprzed paru lat, adekwatnie to grafy), pc marka - będziesz miał pogląd na wydajność cpu, gpu. A system oryginalny? Zaktualizowany? Sterowniki zainstalowane poprawnie - czyli jak? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EmineM295 0 Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Jakby to była wina dysku, to cały system działał by kijowo. Zresztą są darmowe apki do sprawdzania dysku (hdtach ,hdtest - coś takiego mi świta po głowie, ale to już pewnie "antyki" - nie mniej jedyne jakie kojarzę . Do csgo 50-60 fps to i tak mało - polecam wszystko na low. Nie mniej stałe 10 fps jest dziwne. Może masz jakąś apkę, która ogranicza ilość klatek? Może jakiś wadliwy vsync? Może fraps (nagrywanie video z prędkością 10 fps na przykład). Tak jak sugerowali, odpal jakieś narzędzie monitorujące cpu usage, gpu usage, ram usage, temp usage - kiedyś riva tuner takie coś pokazywał, teraz nie wiem - można guglać. Jak już odpalisz to włącz grę, załaduj mapę , po chwili biegania sprawdź jak się prezentują te wartości. Jeszcze myślę czy wszystkie kable zasilające są podpięte. Ten GTX 750ti raczej nie wymaga dodatkowego zasilania. Do płyty głównej wpięte 6 pin zamiast 8 ? Albo 20 zamiast 24 ? Ale nawet nie wiem czy tak się da... i jakie byłyby efekty. Odpal jeszcze 3d marka jakiegoś (ale raczej nie najnowszego, taki sprzed paru lat, adekwatnie to grafy), pc marka - będziesz miał pogląd na wydajność cpu, gpu. A system oryginalny? Zaktualizowany? Sterowniki zainstalowane poprawnie - czyli jak? Problemu ze sterownikami nie ma, bo robił mi to informatyk. Niestety on się na grach nie zna, więc nie pomógł mi w tej sprawie . Sprawdzałem temperaturę poprzez MSI afterburner i w CS'ie już w menu (nie odpaliłem jeszcze mapki) procesor był nagrzany do 98°C!! Pytałem już na innych forach i wina jest chyba w paście termoprzewodzącej. Najprawdopodobniej jest już sucha i dlatego się przegrzewa. Jak mam rozumieć wysoka temperatura oznacza brak pełnej wydajności procesora? PS. Z dyskiem i resztą podzespołów jest wszystko ok. Edytowane 31 Stycznia 2017 przez EmineM295 Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Problemu ze sterownikami nie ma, bo robił mi to informatyk. Jakoś uśmiech mi się pojawił , jak to przeczytałem. "Panie, a kto to panu tak spierd***?" -to się tyczy wielu rzeczy - remontów mieszkania, naprawy samochodów oraz jak się parę razy przekonałem - serwisu komputerowego (bardziej "serwisu"). Ale to mała dygresja. Jeśli procek ma 98 stopni, to problem może być grubszy niż tylko pasta. 1) czy procek jest jakkolwiek podkręcony? (do sprawdzenia w bios lub cpu-z) 2) czy procek pracuje na właściwym napięciu? (do sprawdzenia w bios lub cpu-z) 3) jakie chłodzenie jest zamontowane? Seryjne? Może warto je odkurzyć? 4) czy chłodzenie na pewno dobrze przylega do procesora? może jest jakoś luźno lub krzywo 5) jaką i jak nakładać pastę - jest masa filmików na jutubie. Jak sobie nie poradzisz to serwis. 3,4,5 - oczywiście trzeba fizycznie w obudowie sprawdzić. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EmineM295 0 Napisano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Dobra. Wymieniłem paste i wyczyściłem radiator. Wszytko śmiga ładnie! CS na średnich idzie mi ok. 200fps. Dzięki wszystkim za pomoc. Więc niniejszy wątek zamykam!!! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts