metju 11 Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Witam. Mam problem z ustawieniem sztywnego taktowania na procku (4.6GHz) z napięciem 1.32. Mobo ASRock Z170 Extreme 4 procesor i5-6600k. Otóż ustawiam w biosie fixed mode + 4.6 GHz i napięcie 1.320V, a i tak HWMonitor pokazuje mi najniższe napięcie 0,6xxx V oraz taktowanie minimalne 800MHz, nie wiem jak sobie z tym poradzić, może ktoś poratuje ? dołączam zdjęcia z biosu, niestety mało wyraźne ponieważ robione telefonem ale w razie czego mogę podrzucić ich więcej. http://imgur.com/a/PkQVH Cytuj Link to post Share on other sites
d3m0n_cl34n3r 5 Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Hw monitor nie jest aż tak miaro dajny. Proponuje użyć "realnego" miernika napięć. Cytuj Link to post Share on other sites
metju 11 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Hw monitor nie jest aż tak miaro dajny. Proponuje użyć "realnego" miernika napięć. CPU-Z też mi pokazuje takie napięcia, więc to chyba nie przypadek. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts