_nrt_ 0 Napisano 24 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 dubel Cytuj Link to post Share on other sites
maxi77 0 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 1.Właśnie na podobnej grupie zdałem sobie sprawę, że Xonar HDAV 1.3 nie jest mi potrzebny! 2.Po drugie, dziś widziałem na własne oczy D2X, ST i STX - sprzedawca nie miał za wiele do powiedzenia oprócz, że sprzedają się dobrze. 3.Sprawdzałem i Xonar STX jak i ST jest kombatybilny z Xonarem ?H6 (extension PCI 7.1). 4.Koleś w sklepie mówił (nie wiem czy prawdę, że na karcie jest generowany tylko sygnał na stereo, a jak chcemy mieć 7.1 to obrabia to karta dodatkowa H6 tym się zajmuje, czy to prawda? 5.Czy slot PCI zniknie szybko z płyt głównych? Np. serie Maximus Asusa już nie mają PCI, a Intel w nowych płytach wycofał się z PCI, więc zostaje mi AMD jakbym chciał iść w PCI? 6.Piszecie, że się grzeje, ale dlaczego się grzeje wersje STX? 7.Podobno lepsze komponenty ma karta ST niż użyte w STX to prawda? 8. Karty drogie, ale stać mnie na wydatek na nie, więc ceną nie sugeruję się, nie chce innej marki. 9. Czy w karcie jak zakupie ST/STX też są jakieś efekty jak w D2X? (DD 5.1 czy coś w tym stylu) Chodzi mi jak podłącze głośniki do karty xonar H6 z ST/STX to będę miał efekty typowe jak w kinie domowym, czy brakuje do tego dwóch formatów co są w D2X i w HDAV 1.3. Jutro kupuję więc proszę o ostatnie wskazówki. Cytuj Link to post Share on other sites
maxi77 0 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Mała poprawka, teraz dopiero zauważyłem że Asus Xonar STX nie ma wyjścia na extension (xonar H6) a co za tym samym idzie, nie da się podłączyć dźwięku 5.1 czy nawet 7.1 Więc poprawkę biorę czy lepiej brać dla zwykłego zjadacza Xonar D2X czy ST wersje i później dokupić xonar H6? Na razie tak jak wiecie mam głośniki 5.1 Logitech Z-5500, ale później podepnę pod normalne stereo , głośniki podłogowe + wzmacniacz. Czy wystarczy mi do gier,muzyki i filmów właśnie ST czy D2X? Chodzi o jakość dźwięku usłyszaną przez ucho na kolumnach a nie w głośnikach. Proszę doradźcie. Cytuj Link to post Share on other sites
maxi77 0 Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Dobra temat można zamknąć. Kupiłem w końcu Asus Xonar ST (wersja PCI) bo wychodzi na to, że to najlepsza karta z pośród tych co przedstawiałem na początku mego postu. Podłącze jako STEREO w głośniki, jak będę miał więcej szmalu (1-2 miesiące) kupie słuchawki i Extension Xonar H6 5.1 i będę szczęśliwy Dzięki wszystkim za pomoc, faktycznie wersja PCI mniej się grzeje Dziś zainstaluje soft i sprawdzę dźwięk .... Pozdro dla wszystkich z forum! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts