Skocz do zawartości

Recommended Posts

1.Właśnie na podobnej grupie zdałem sobie sprawę, że Xonar HDAV 1.3 nie jest mi potrzebny!

2.Po drugie, dziś widziałem na własne oczy D2X, ST i STX - sprzedawca nie miał za wiele do powiedzenia ;) oprócz, że sprzedają się dobrze.

3.Sprawdzałem i Xonar STX jak i ST jest kombatybilny z Xonarem ?H6 (extension PCI 7.1).

4.Koleś w sklepie mówił (nie wiem czy prawdę, że na karcie jest generowany tylko sygnał na stereo, a jak chcemy mieć 7.1 to obrabia to karta dodatkowa H6 tym się zajmuje, czy to prawda?

5.Czy slot PCI zniknie szybko z płyt głównych? Np. serie Maximus Asusa już nie mają PCI, a Intel w nowych płytach wycofał się z PCI, więc zostaje mi AMD jakbym chciał iść w PCI?

6.Piszecie, że się grzeje, ale dlaczego się grzeje wersje STX?

7.Podobno lepsze komponenty ma karta ST niż użyte w STX to prawda?

8. Karty drogie, ale stać mnie na wydatek na nie, więc ceną nie sugeruję się, nie chce innej marki.

9. Czy w karcie jak zakupie ST/STX też są jakieś efekty jak w D2X? (DD 5.1 czy coś w tym stylu)

Chodzi mi jak podłącze głośniki do karty xonar H6 z ST/STX to będę miał efekty typowe jak w kinie domowym, czy brakuje do tego dwóch formatów co są w D2X i w HDAV 1.3.

Jutro kupuję więc proszę o ostatnie wskazówki.

Mała poprawka, teraz dopiero zauważyłem że Asus Xonar STX nie ma wyjścia na extension (xonar H6) a co za tym samym idzie, nie da się podłączyć dźwięku 5.1 czy nawet 7.1 ;)

Więc poprawkę biorę czy lepiej brać dla zwykłego zjadacza Xonar D2X czy ST wersje i później dokupić xonar H6?

Na razie tak jak wiecie mam głośniki 5.1 Logitech Z-5500, ale później podepnę pod normalne stereo , głośniki podłogowe + wzmacniacz.

Czy wystarczy mi do gier,muzyki i filmów właśnie ST czy D2X?

Chodzi o jakość dźwięku usłyszaną przez ucho na kolumnach a nie w głośnikach.

Proszę doradźcie.

Dobra temat można zamknąć.

Kupiłem w końcu Asus Xonar ST (wersja PCI) bo wychodzi na to, że to najlepsza karta z pośród tych co przedstawiałem na początku mego postu.

Podłącze jako STEREO w głośniki, jak będę miał więcej szmalu (1-2 miesiące) kupie słuchawki i Extension Xonar H6 5.1 i będę szczęśliwy :P

Dzięki wszystkim za pomoc, faktycznie wersja PCI mniej się grzeje :)

Dziś zainstaluje soft i sprawdzę dźwięk :) ....

Pozdro dla wszystkich z forum!