lpiernik 1 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Chcę wymienić telefon na nowy. Lepiej jak wypełnię tabelkę. mój budżet : 500 zł - max 550 zł gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : skorzystam z oferty x-kom, bo mam oddział w mieście nowy czy używany : nowy preferowany rozmiar wyświetlacza : 5 cali preferowany system mobilny : android - najlepiej 6.0 - rzadko wymieniam telefony więc im nowszy tym lepiej do czego będę używać urządzenia : głównie do dzwonienia i przeglądania stron ale też do grania ale okazjonalnego i na pewno nie w wymagające zręcznościówki - prędzej szachy najważniejsze wymagania : pamięć wewnętrzna - mój poprzedni miał tylko 1GB z czego więcej na system więc mogłem zainstalować max 5 programów. Dalej dobry GPS, ale to chyba standard. Nie zależy mi na aparacie, dual sim Może to być bez problemu jakiś polski smartfon - nie widzę przeciwwskazań. Osobiście mam listę kandydatów: - Kruger&Matz FLOW 4S http://www.x-kom.pl/p/339596-smartfon-telefon-krugermatz-flow-4s-2-16gb-lte-dual-sim-czarny.html (nie ma recenzji dostępnych) - Huawei Y5 II LTE http://www.x-kom.pl/p/306304-smartfon-telefon-huawei-y5-ii-lte-dual-sim-czarny.html - Kiano Elegance 5.1 Pro http://www.x-kom.pl/p/333728-smartfon-telefon-kiano-elegance-51-pro-dual-sim-lte-czarny.html (tu czytałem, że bateria b. keipska) Się zastanawiam również nad tym samsungiem: Samsung Galaxy J3 2016 http://www.x-kom.pl/p/289664-smartfon-telefon-samsung-galaxy-j3-2016-j320f-lte-bialy.html Ale wolałbym nie bo cena już ponad budżet. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 26 Stycznia 2017 przez lpiernik Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Konkurencja właśnie opublikowała test myPhone Prime Plus kosztującego 429zł https://www.purepc.pl/urzadzenia_mobilne/test_myphone_prime_plus_polski_smartfon_w_rozsadnej_cenie Podsumowanie wyglada tak plusy: Niska cena Płynny interfejs Dobry aparat Niezły wyświetlacz Wymienna bateria Dual SIM minusy: Brak LTE Bardzo cichy głośnik Niska jakość dźwięku podczas rozmów Niska ogólna wydajność Edytowane 26 Stycznia 2017 przez kombajn Link to post Share on other sites
wexel2 6 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Więc kolego na wstępie chciałbym Ci doradzić abyś z Kruger & Matz dał sobie spokój. Miałem smartfona tejże Polskiej firmy która sprzedaje tanią chińszczyznę z niemieckojęzyczną nazwą. A jest to tania z niedobrej strony chińszczyzna...ponadto serwis jest tragiczny ( piszę to ze swojego doświadczenia z w/w firemką ). Choć sam posiadam smartfona "Chińczyka" Xiaomi Redmi 3 to takiemu K&M daleko do jakości tej marki. Z pozostałej dwójki wolałbym Kiano. 3GB Ram w Kiano na pewno daje dużo w porównaniu do 1GB Huaweia... + i do DUŻY dla Kiano 16GB pamięci w Kiano vs 8 GB w Huawei...wiadomo + dla Kiano Procesory i grafika to samo Aparat foto: 13Mpx w Kiano vs 8Mpx w Huawei ...w sumie +dla Kiano ( choć tu może być jakość zdjęć porównywalna bo Mpx to nie wszystko ). System Android: w Kiano 6.0 a w Huawei 5.1 ...znowu + dla Kiano Ekrany i rozdzielczości takie same. Bateria ...Kiano 2000mAh a w Huawei 2200mAh ...nieduży + dla Huawei ( baterie prawie takie same, tutaj bardziej będzie ważne ustawienie systemu żeby bateria lepiej wytrzymywała ) No i jedyny poważny + dla Huawei...jest to bardziej znana i uznana marka. Ale sam i tak wybrałbym Kiano bo nie wszystko co "Chińskie" jest złe a z tych dwóch modeli to Kiano wg mnie jest lepsze. Edytowane 26 Stycznia 2017 przez wexel2 Link to post Share on other sites
kubsde 2 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Osobiście odradzam Kiano, ze względu na problemy z baterią i dotykiem. Y5 II mimo (tylko) 1 gb RAMu chodzi płynnie, ale bateria też nie zachwyca. Od siebie polecam Tp Link Neffos C5 Tu specyfikacja: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/tp-link/neffosc5/ Edytowane 26 Stycznia 2017 przez kubsde Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 W tej cenie to raczej lepiej kupić coś używanego i lepszego bo nowe w tej cenie są niestety marne trzeba to otwarcie powiedzieć. Link to post Share on other sites
maly_wrobelek 44 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Tp Link Neffos C5 Też poleciłbym iść w tym kierunku. Ewentualnie nie pamiętam jak LGK10 lub K8 stoją cenowo ale chyba blisko, znajomy chwali k10 ale nie jest wymagającym użytkownikiem. Telefon ładnie się prezentuje. Miałem tablet Kiano. I słowo miałem jest tutaj kluczem, bo po 1 miesiącu w serwisie i próbowaniu wciśnięcia mi na siłę gorszego tabletu oddali kasę więc serwisu nie polecam również. Link to post Share on other sites
kubsde 2 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Jedyny produkt od kiano, o którym słyszałem pozytywne opinie, to dosyć tani slimnote, czyli podróbka macbooków Neffos wydajnościowo jest lepszy od k8 (który jest droższy). K10 wychodzi znacznie poza budżet Edytowane 26 Stycznia 2017 przez kubsde Link to post Share on other sites
tabask021 58 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 W tej cenie to kupisz swietnego notę 3 który do dzis działa jak burza ewentualnie nowszego huawei p8 nie lite tylko normalna wersje . Również poproszę link do tych aukcji. /jutjub Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 chetnie zobacze aukcje gdzie note 3 lub p8 kupi sie za 500 zl..... Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Zobacz Redmi 4A - przyzwoite parametry jak na te pieniądze Link to post Share on other sites
Rozwiązanie lpiernik 1 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Poczytałem i kupię jednak polecanego Tp Link Neffos C5. Recenzje bardzo dobre, TP LINK jest dla mnie dobrą firmą (choć nie musi się to sprawdzić w przypadku pierwszego smartfona) a żadnych używanych sprzętów nie chcę. Dziękuję wszystkim za pomoc. Edytowane 29 Stycznia 2017 przez lpiernik 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts