tabask021 58 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Witam zastanawiam sie nad telefonem na abonament , posiadam na siebie w orange'u ale nie chce przedłużać u nich bo ceny maja jak w play'u teraz . Patrzylem na oferty plusa i są nawet ok tylko moje wymagania są takie : Telefon 5-5,7cal Aparat może być nawet 5mpx robię zdjęcia rzadko Marka :Huawei / Samsung Inne:Szukam telefonu tak jakby idealnego i taniego w tym że ciężko Mi wybrac konretny model bo jestem czuly na temperatury i awarie . Abonament max do 100zł mc. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Szczerze powiedziawszy to abonamentu się teraz nie opłaca zwłaszcza tak wysokieho. Najlepiej kupić telefon od kogoś z przedłużenia umowy i oferta na kartę Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Sprawdź sobie ofertę na kartę Virgin Mobile / Mobile Vikings / a2mobile / nju mobile / PLUSH Cytuj Link to post Share on other sites
backero 16 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jestem tego samego zdania że nie opłaca się barć aktualnie telefonu na abonament. Lepiej już wziąć na kartę i zakupić telefon na raty albo odkupić od kogoś. A z telefonu polecałbym np. Xiaomi redmi 3s, kilku moich znajomych ma i jak na razie są zadowoleni i to bardzo zadowoleni, sam się przymierzam do zakupu. Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Zgadzam się z kolegami ale jest jeszcze jedna kwestia, której nikt nie poruszył. Mając telefon na abo jesteś skazany na jednego operatora, dziś podpiszesz umowę a za miesiąc, dwa inny operator, albo nawet ten sam, da lepsze warunki, lepszy telefon itp. W ofercie na kartę możesz dowolnie "migrować" tam gdzie lepsze warunki. Edytowane 26 Stycznia 2017 przez marik81 Cytuj Link to post Share on other sites
ofi90 0 Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Zgadzam się jeśli chodzi o branie telefonu na abonament - jeśli podliczysz ile Ci wychodzi za SAM telefon to w skali tych dwóch lat umowy wychodzi Ci drożej za telefon niż jakbyś kupił go od ręki. Kup telefon najlepiej na allegro lub używany jeśli zależy Ci na pieniążkach. Co do abonamentu to bierz w T mobile, 29zł miesięcznie do wszystkich + 2gb internetu. Zawsze możesz sobie dokupić dual sim i dorzucić sam internet na druga karte. A "migrowanie" między usługodawcami co pare miesięcy bo gdzieś jest taniej o pare groszy to już wyższy stopień Cebulologi stosowanej. Cytuj Link to post Share on other sites
damchmark 28 Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ja byłem w podobnej sytuacji. Wybrałem telefon na raty + opcja na kartę byłem w orange proponowali mi za 39,99 2gb neta no limit sms i rozmowy....po 5 minutach poszedłem do salonu play jeden podpis i mam na kartę 25 zł 6gb LTE no limit rozmowy i sms, a jak znajdę coś lepszego to przejdę gdzie indziej to trwa 5 minut co za problem skoro gdzieś jest taniej/lepiej to tam idę i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts