Skocz do zawartości

samsung ue46c6500 pytania do obrazu

Recommended Posts

A mianowicie.:

Czy ogladajac filmy mkv z dysku zew z dodatkowym zasilaniem moga wystepowac problemy z plynnoscia filmow ? (na infolini konsultant powiedzial mi ze moze tak sie dziac wlasnie dlatego ze ma dodatkowe zasilanie) Chodzi mi glownie o to zeby uzyskac plynny film, chodzi mi o taki efekt plywajacy ktory zapewnia Motion Plus. Ogolnie mam go ustawionego na Płynny i obraz faktycznie jest plynny ale co jakis czas sa takie momentamy ze pylnnosc spada i troszke sie przycina . Wylaczajac opcje motion plus obraz jest tragiczny az oczy bola od ruchu kamery.

2.

Gdy probuje przerzucic film z kompa WMP albo Samsung pc share to gdy film zalacza sie na TV komp sie zawiesza i po chwili dostaje komunikat o odlaczonym sprzecie bo komp wisi i pomaga tylko twardy reset.

3.

Seriale poprzez Ipla sa plynne ale chwilami jest podobny efekt jak na filmach MKV. A zauwazylem ze nie ma zadnych opcji zmiany obraz ogladajac cos z IPLA.

4. Pozyczylem na kilka dni blu ray i wypozyczyalem orygianlny film Prince of Persia i tez byly momenty ze film przycinal i nawet klatki sie rozpadaly czyli jakby to ujac. byla scena i zaraz byly w jednym miejscu obraz z takich kwadratow.

Wracajac do motion plus, ogolnie kiedy ta opcja powinna byc wlaczona? Zeby obraz byl idealnie plynny? Na kanalach Sd z Cyfry+ jest tez plynnie ale momentami jest jakby takie smuzenie. Czy cos moze byc nie tak z telewizorem?

5.

Mam kilka filmow na Blu ray ale na kompie bezposrednio. Ale zawsze jak przezucam obraz z monitora na TV to obraz sie czesto przycina. Jakie powinny byc najlepsze kodeki i program do otwarzania mkv i takich blu rayow z kompa poprzez klonowanie obrazu.

Odpowiedź z Cytatem

• 1 miesiąc temu...