gitgosc 31 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Witam.Mam u siebie w domu założony internet radiowy. Kabel idzie do rozdzielacza, do którego są podłączone 3 komputery. Chciałem się dowiedzieć, czy jest możliwosć zastąpienia tego rozdzielacza na jakiś Router który umożliwi posiadanie Wi-Fi? Trzeba się z nim jakoś podpinać po komputer czy jest taki wynalazek plug&play, do którego podłączam kable i od razu jest wi-fi bez konfigurowania? Dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Jeśli tym rozdzielaczem jest switch, to tak możesz zastąpić go routerem, choć wystarczy zwykły access point do rozsyłu WiFi. Konfigurujesz na nim sieć WiFi (swoje hasło, nazwę) i podłączasz pod switch. Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Co bardziej polecisz? Chodzi między innymi o moc sygnału i zasięg, bo switch jest na strychu. Polecisz jakis fajny konkretny sprzecik tak do 100zł? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Jeśli jest na strychu to lepiej go tam zostaw a wypnij kabel z jednego z komputerów w miejscu gdzie chcesz mieć dobry zasięg, podepnij do routera (w trybie AP lub użytego jako AP) i od niego pociągnij kolejny kabel do komputera. A co do routera za 100pln, to dwa wątki dalej było to samo pytanie... Cytuj Link to post Share on other sites
gitgosc 31 Napisano 23 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Kurczę, nawet nie wiedziałem, ze istnieją takie bezinwazyjne środki na pozyskanie sygnału Wi-Fi Dziękuję Panowie, bede się rozglądał za jakimś Acces Pointem Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Acess Pointa z więcej niż jednym LANem jest ciężko znaleźć, ale jak przeczytasz mój post jeszcze raz to znajdziesz rozwiązanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts