El Banana 0 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Witam. Ostatnio na nowo podjarałem się Terą, ale w cieszeniu się grą przeszkadzają mi hotkeye. Przez nie mam połowę mniej klawiszy do przypisania skilli, co potrafi na prawdę przeszkodzić w zabawie. Pomijam fakt często przypadkowego wciskania f4 oraz cholernego buga, przez którego wciśnięcie przycisku odpowiedzialnego za zmianę jasności ekranu powoduje całkowite jego ściemnienie bez możliwości rozjaśnienia... Hotkeysy muszą odejść. Tak, używałem google. W panelu sterowania nie mam możliwości wyłączenia, nie działa u mnie ani przytrzymywanie klawisza "Fn" ani kombinacja "Fn+Esc". Wydaje się, że jedyna możliwość to zabawa biosem, jednak w ogóle się na tym nie znam. Czytałem że najpierw muszę go zaktualizować, jednak lenovo nie ma aktualizacji dla z500t na windows 10, a jedynie na 8.1. Boję się, że jak zacznę się bawić bebechami, to jedynie coś odwalę i będę musiał to naprawiać. Tl;dr: Jak wyłączyć hotkeye w lenovo z500t na windows 10? Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Na pewno jest w biosie. Nie bój się i wejdź do biosu. Szukaj wśród zakładek "hotkeys" albo czegoś podobnego. Powinny być dwie opcje przy tym (zazwyczaj). Po prostu zamieni Ci to, że klawisze funkcyjne będą działać dopiero przy jednoczesnym wciśnięciu Fn. Jeśli nie znajdziesz, nagraj jakiś filmik w biosie jak się poruszasz albo kilka screenów. Postaram się Ci pomóc. Edytowane 23 Stycznia 2017 przez neckol Cytuj Link to post Share on other sites
El Banana 0 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 https://www.youtube.com/watch?v=MW_cl4NLafs Zapraszam do subskrybowania mojego kanału i nie zapomnijcie zostawić łapki w górę :^) Jak wynika z filmiku takiej opcji w biosie nie znalazłem. Do tego w sumie dopiero się sczaiłem, że sama kombinacja Fn+F1-F12 także nie działa - hotkeye działają mimo tego. Co teraz? Odświeżam ¯\_(ツ)_/¯ Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Hmm, nie zauważyłem, że coś wstawiałeś. Poszperam i jak uda mi się ogarnąć to odpiszę Na pewno da się to wyłączyć, tylko muszę dojść jak 1 Cytuj Link to post Share on other sites
El Banana 0 Napisano 8 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Odświeżam, problem wciąż nierozwiązany. Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 8 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Przeglądałem w paru lapkach i wszędzie w biosie był od tego opcja Próbowałeś napisać do lenovo? Cytuj Link to post Share on other sites
El Banana 0 Napisano 9 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Jeszcze nie. Spodziewałem się że to będzie prostsze więc po prostu napisałem na forum. Skoro jednak nic nie znalazłeś to wychodzi na to że zostaje tylko support. Napiszę do nich i dam znać, może komuś się przyda. Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Super. Na pewno się przyda. Dziwi mnie jednak, że skróty nie działają i w biosie nic nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts