Skocz do zawartości

TeamSpeak jak kupić i skonfigurować?

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Od dłuższego czasu chciałem postawić swój serwer TSa, ale wiem że chłopaki w klanach mieli czasem problemy. Czy ogólna konfiguracja TSa jest trudna ? Nie chcę żadnego darmowego bo ceny nie są wybudowane a bierzemy z bratem na pół.

Czy ma ktoś ogólne pojęcie w tej kwestii ?

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Cześć

Nie jest trudna, ale to pojęcie względne.

Jakiegokolwiek dostawcę wybierzesz serwer powinien od razu działać bez konfiguracji, bez kanałów i z grupą administratora tylko. Warto jednak trochę czasu poświęcić na konfigurację grup uprawnień.

Z kolegami mamy serwer na 10 slotów (net-speak.pl), tyle nam akurat starczy.

Podstawowa konfiguracja jest w panelu net-speak, tam ustalasz konta administratora, baner na serwerze, wiadomości i i inne drobne rzeczy. Za pomocą klienta TeamSpeak3 ustawisz resztę rzeczy już na działającym serwerze. Grupy uprawnień, kanały itp.

Chwilkę to zajmuje, ale nie jest szczególnie trudne. Trzeba tylko pojąć o co chodzi z systemem uprawnień w TS3. Czyli Power/Needed Power/Grant.

sprawa jest dość złożona, zacznijmy od tego czy chcesz kupić server, czy go po prostu wynająć. wynajmując server masz dostęp tylko do servera TS3 (bo chyba o to Ci chodzi) i możesz dowolnie nim zarządzać (dodawanie skryptów, lub działanie na czystym, bez dodatkowych "udziwnień"), dodajesz sobie kanały [lub dajesz możliwość utworzenia kanałów tymczasowych (znika ostatni użytkownik = znika kanał)], możesz ustawiać uprawnienia użytkownikom (np dany użytkownik może dodawać kanały itp), możesz ustawić hasło na server/kanał. jeśli nie wiesz czy sobie poradzisz to pobierz sobie darmową wersję servera i sam zobacz (poszukaj jakichś poradników w internecie, a dowiesz się wiecej)

Cześć, dzięki za odpowiedzi.

A polecili byście jakąś stronkę na której najlepiej kupić ? Będę płacił kartą jak coś. 

Muszę poszukać jakiegoś dobrego poradnika, chcę tak go ustawić żeby brachol też był adminem.

Gramy w parę gierek jak Diablo 2, GTA 5, WoT, AW, Quake 3, Kozacy, The Settlers IV, Heroes III i tak dalej.

Chcę mieć swojego TS-a bo zawszę muszę kogoś prosić o danie uprawnień a przy takich cenach pierniczę wolę sam sobie wykupić serwer, w poprzednim klanie miałem uprawnienia admina ale już tam nie jestem bo nie mam tyle czasu na grę, delegacje i tak dalej.

Ma ktoś może jakiś fajny poradnik ? I o co chodzi z ilością slotów ?

Edytowane przez killerek132