Ghost92 0 Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 1.Konfiguracja komputera: Intel Core i5-4690K (bez kręcenia), ASRock Z97 Extreme3, 2x 4 GB PC3-19200 DDR3 SDRAM Kingston KHX2400C11D3/4GX, ASUS R9 290 DirectCU II OC 4GB, Crucial_CT256MX100SSD1, WDC WD10EZEX-08M2NA0, ASUS DRW-24F1ST, Corsair CS Series 650W Modular 80+ GOLD. 2.System operacyjny: Microsoft Windows 10 Home (x64) Build 14393 (RS1) (legalny) 3.Zmiany wprowadzone w systemie i sprzęcie przed wystąpieniem kłopotów: Brak 4.Używany program antywirusowy: Comodo 5.Wykonane czynności w celu naprawy problemu: Dokładne odkurzanie komputera, świeża pasta na CPU, dokładne czyszczenie karty graficznej (na ile to możliwe bez rozbierania jej), zdjęcie ścianki obudowy + otwarte okno (wtedy działa praktycznie bez zarzutu i problem nie występuje ). 6.Informacje dodatkowe: Czasem pokazuje się bluescreen z komunikatem: video_tdr_failure. Komputer sam się zawiesza w czasie pracy, najczęściej grania (czasem nie zdążę do menu wejść i już się zatnie). Czasem zaczyna się od artefaktów na ekranie, czasem od razu blackscreen lub bluescreen. Testowałem CPU i przy około 63 stopniach Celsjusza się już zawiesił. GPU też próbowałem testować i przy około 60-62 stopniach mówił dość (wentylator cały czas na 70% był od GPU). Zdarza się, że komputer w ogóle nie reaguje na przycisk resetu w momencie gdy to wszystko się dzieje. Zazwyczaj po ponownym odpaleniu na monitorze wyskakuje "DVI w trybie oszczędnym" (brak sygnału), a komputer cały czas działa. Z problemem tym zmagam się od kilku tygodni, ale nie można ciągle w zimę przy otwartym oknie siedzieć, żeby sobie pograć Sprawdzenie pamięci RAM nie wykazało żadnych błędów. Nikt mi nie pomoże? ;-) Odświeżam temat. Cytuj Link to post Share on other sites
Arsen21 0 Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Czy w trybie awaryjnym zachowuje się tak samo? Ewentualnie czy na odinstalowanych sterownikach karty graficznej też problem występuje? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts