Skocz do zawartości

Pomoc przy dobraniu komponentów

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez marcin4670,

Recommended Posts

Witam, mam zamiar złożyć komputer i po niedzieli juz zamówić wszystko takze mam do was pytanie.

Czy ten zestaw - https://www.morele.net/inventory/info/lyTH5k/ bedzie jako tako sie sprawdzał?

Zastosowanie komputera: GRY, głownie mi chodzi o to zeby w cs:go miec 150+ fps ale pewnie jak juz kupie to i w cos innego zagram

Zakupy z innych sklepow sa nie mozliwe, chyba ze caly komplet bo jestem zmuszony wziac zestaw na raty.

BUDŻET 2200~ ostatecznie max 2500 jesli ma byc na prawde duza roznica

pozdrawiam

@edit

Nie bede podkrecal sprzętu oraz nie posiadam rzeczy ze starego komputera, jedynie mam mysz, klawiature, monitor i windowsa na płytce

Monitor Acer v233h 23" 1920x1080

Edytowane przez degustator1g

Trzeba tutaj dociągać do GTX 1050 Ti. 

1 x  Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 1 x  Intel Core i3-6100 /3.7GHz, 3MB, LGA 1151, BOX/ 1 x  MSI H110M PRO-D /intel H110, DDR4, LGA1151/ 1 x  Corsair 8GB 2133MHz CL15 ValueSelect 1 x  SilentiumPC Brutus M10 Pure Black (b/z) 1 x  Chieftec iArena GPA-450S8 450W 120mm 1 x  ZOTAC GeForce GTX1050Ti OC 4GB DDR5 128bit (1506/7000)

2235 zł +  Kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

Co najważniejsze to zmiana GPU na model TI. Dodatkowo masz chłodzenie z dwoma wentylatorami i 5 lat gwarancji po rejestracji karty na stronie producenta. W przyszłości druga kość do pracy w Dualu. Da to wymierne korzyści w wielu tytułach. Dociągając budżet, i5 6402p bądź RX 470. 

• Popieram 1

Do "Kajtek" - zapomniałeś o napędzie optycznym "miszczu"

"Trzeba tutaj dociągać do GTX 1050 Ti"

Zwróć uwagę, że dopłacanie do Ti podczas gdy RX 470 jest około 30% wydajniejszy (a tylko jakieś 120 zł droższy) nie jest raczej najlepszą inwestycją na przyszłość.

Edytowane przez marcin4670

Nie wrzucałem do zestawu RX 470, bo różnica między GTX 1050 2GB a Radeonem to 300 zł, które np. można dołożyć w przyszłości do lepszej karty albo np dysku SSD a różnica między GTX'em 1050 Ti a RX 470 to już tylko około 120 zł. GTX 1050 2GB i tak poradziłby sobie ze wszystkimi współczesnymi tytułami.

P.S. Nie zmienia to faktu, że nie dałeś napędu optycznego (żartuję - ja i tak go nie używam :) ale pecet byłby kompletny)

Edytowane przez marcin4670
  • Popieram 1

https://www.morele.net/inventory/info/QFlJcD/ Ten zestaw bedzie dobry?

@marcin4670

Wpisujac twoj kod przy zamówieniu na darmowy montaż musze zaznaczyć ze kupuje montaz, czy wystarczy wpisac kod i nie zaznaczac pola z montazem (89zl)?

Drugie pytanie czy przy montażu zostanie nałożona pasta na procesor czy trzeba ja rowniez dokupić?

A no i jak z okablowaniem, tzn kabel zasilający + kable od dysku do płyty itd sa tez w zestawie? wiem ze pewnie zadaje dla nie ktorych banalne pytania ale od ponad 10 lat mam ten sam komputer takze nie wiem jak sytuacja wyglada

Jakimi złączami ten monitor dysponuje, masz tam DVI-D ? jeśli tylko VGA to musisz zakupić aktywny konwerter HDMI VGA by podłączyć go pod nowe GPU.

Monitor VGA tylko, przejsciowka musi byc z hdmi a nie moze byc z DVI ?

np ta ? https://www.morele.net/adapter-av-gembird-adapter-dvi-i-vga-24m-15f-a-dvi-vga-267788/

Przejsciowki z HDMI sa drozsze a nie wiem czy to jakas roznica jak bys sie mogl wypowiedziec bylo by super

@edit dobra juz wiem nie bylo pytania panowie dzieki jeszcze raz mozna temacik zamknac

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...