pawelmalecki 0 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Będę nagrywał gry komputerowe. Używam do tego OBS. Niekiedy będę musiał pociąć materiał, posklejać go odpowiednio, albo po prostu zmniejszyć rozmiar pliku bezpośredniego z OBS. Czy jest jakiś program, którym będę w stanie zmniejszyć rozmiar pliku nie tracąc jednocześnie jakości nagranego video? Również, czy dokonując cięcia, montażu itd. jakość obrazu ulegnie pogorszeniu? Jakiego programu najlepiej do tego użyć? Cytuj Link to post Share on other sites
paw565 30 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Dla tego się renderuje - żeby zmniejszyć rozmiar pliku. Dużo zależy też od formatu i jakości m Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbooj 1667 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Nieważne jakie działania podejmiesz, żeby zminimalizować stratę jakości, YouTube i tak wszystko spieprzy Cytuj Link to post Share on other sites
pawelmalecki 0 Napisano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Dla tego się renderuje - żeby zmniejszyć rozmiar pliku. Dużo zależy też od formatu i jakości m Nieważne jakie działania podejmiesz, żeby zminimalizować stratę jakości, YouTube i tak wszystko spieprzy Dzięki, Panowie. Właśnie po testach zauważyłem, że spora część wysiłków jak w błoto, kiedy po uplopadzie na yt obraz ulega znacznemu pogorszeniu. Powiedzcie mi jeszcze, jaki program poza tymi wspomnianymi powyżej mógłbyś polecić do renderowania i montażu? Mam trochę doświadczenia z przeszłości, ale jedynie w WMM. Aha, filmy w formacie *.avi. Wiecie może jak youtuberzy robią, że ich gameplaye są tak czyste i wyraźne? Jakiś zewnętrzny sprzęt do przechwytywania obrazu, typu Elgato Game Capture HD? Cytuj Link to post Share on other sites
paw565 30 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Sony Vegas pro 13. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Fanbooj 1667 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Z darmowych to Lightworks mogę polecić, jedyne ograniczenie to ilość formatów w jakich możesz zapisać końcowy projekt, oraz ich rozdzielczość - bodajże MP4/1080p jest dostępne w darmowej wersji. Pola do popisu masz równie wiele co w w/w Sony Vegasie. Do Lightworks znajdziesz też od groma poradników udostępnianych przez twórców i sporą bazę użytkowników na głównej stronie. Jest tylko jeden problem, są one dostępne jedynie w języku Szekspira. https://www.lwks.com/ Edytowane 11 Stycznia 2017 przez Fanbooj 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pawelmalecki 0 Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Z darmowych to Lightworks mogę polecić, jedyne ograniczenie to ilość formatów w jakich możesz zapisać końcowy projekt, oraz ich rozdzielczość - bodajże MP4/1080p jest dostępne w darmowej wersji. Pola do popisu masz równie wiele co w w/w Sony Vegasie. Do Lightworks znajdziesz też od groma poradników udostępnianych przez twórców i sporą bazę użytkowników na głównej stronie. Jest tylko jeden problem, są one dostępne jedynie w języku Szekspira. https://www.lwks.com/ Dzięki. Przyznam, że brzmi to bardzo zachęcająco. Angielski szczęśliwie nie będzie problemem. Czy rozdzielczość MP4/1080p to źle? Wydaje mi się, że chyba nie? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts