carl22 4 Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Witam. Przez pewien czas będę odcięty od neta, a jest mi on potrzebny do pracy. W telefonie mam neta bez limitu, więc mógłbym to wykorzystać udostępniając sygnał i łapiąc go do PC. Nigdy tego nie robiłem, więc tutaj mam pytanie. Czy telefon, zakładając że będzie przy PC, będzie wysyłał wystarczająco mocny sygnał? Czy do PC powinienem kupić coś w tym stylu? http://www.sztianhao.com/en/prodetial.php?id=116 Czy może są już lepsze wynalazki? Ma to być rozwiązanie tymczasowe, ważne bym miał w ogóle neta w kompie. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale telefon to huawei P8 lite. Cytuj Link to post Share on other sites
Franz 91 Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Sam korzystam z P8 Lite w sieci Orange w tym celu co Ty zamierzasz i nie narzekam - nie sprawdzałem pingu i prędkości połączenia (wiadomo, że to zależy od danej sieci i konkretnego nadajnika, w którego zasięgu jesteś), ale swobodnie przeglądam strony, korzystam ze Skype'a i wysyłam i odbieram maile z dużymi załącznikami. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez Franz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Longhorn 595 Napisano 10 Stycznia 2017 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Możesz wykorzystać funkcje Tethering przez USB i połączyć się z komputerem po USB lub poprzez Hotspot WiFi (opcja Przenośny punkt Wi-Fi), jeśli masz kartę bezprzewodową w PC. Jest też możliwość udostępniania przez Bluetooth, ale to najgorszy wybór. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
carl22 4 Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Podłączyłem przez USB. Pingi mam 60-70, prawie tyle samo co na kalbu ;o Jak na mobilny internet to naprawdę daje rade Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts