21szymi 4 Napisano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Cześć! Poszukuję komputera dla taty. Zastosowanie to będzie w 50% obróbka filmów w programie Sony Vegas + prace biurowe. Jednocześnie chciałbym zmienić trochę swój zestaw przy okazji kupna nowego komputera (mój zestaw w sygnaturce). Myślałem, żeby grafikę oddać ojcu razem z moim monitorem, a sam kupię sobię rx460/470 + szkiełko 144Hz. Kwota w jakiej chciałbym się zamknąć to około 3500 zł. Nie wiem czy warto tutaj postawić na OC procka? Zastosowanie komputera : obróbka wideo Maksymalna kwota około 3500 zł Kiedy zamierzam kupić komputer? : jak najszybciej Których części potrzebuję : wszystkich Czy będę podkręcać sprzęt? : jeśli jest taka możliwość Rozdzielczość mojego monitora i model : fhd Specjalne wymagania : grafika rx 460/470, taki minipc zbudowany na płycie matx Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : nic Własna propozycja zestawu : brak Inne : Przy okazji kupna nowego komputera chciałbym swój zmodernizować, wymienię gtx960 na rx460/70, żeby freesync działało. Edytowane 8 Stycznia 2017 przez 21szymi Cytuj Link to post Share on other sites
Dzonzi 49 Napisano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Musisz to wypełnić, bo nikt nie pomoże twojemu tacie Zastosowanie komputera : Maksymalna kwota : Kiedy zamierzam kupić komputer? : Których części potrzebuję : Czy będę podkręcać sprzęt? : Rozdzielczość mojego monitora i model : Specjalne wymagania : Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Własna propozycja zestawu : Inne : Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11237 Napisano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 3500 zł do obróbki video 4K ? Wiesz, że to nie jest odpowiedni budżet. Bierzesz pod uwagę części używane ? Ojcu chcesz oddać nV pod Sony Vegas ? Kiepski interes. Cytuj Link to post Share on other sites
21szymi 4 Napisano 9 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Tak, z tym budżetem trochę przestrzeliłem. Generalnie to nie wiem ile trzeba wydać na porządny zestaw pod obróbkę wideo. Oczywiście na poziomie amator Nie wiem czy do 5000 zł da się zmieścić? Tą kartę to poza budżetem załatwię. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts