axon96 0 Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Dzień dobry,poszukuję dobrego telefonu komórkowego do 700zł. Chciałbym żeby posłużył mi jakieś 2-3 lata.Moje wymagania: -Co najmniej 1 dzień pracy na baterii (nie chcę się martwić, czy aby na pewno mój telefon wytrzyma do wieczora, albo do powrotu ze spotkania ze znajomymi)-Płynna praca w codziennej pracy. Telefonu używam tylko do poczytania artykułów w internecie, youtube'a, facebooka, snapchata. Nigdy nie gram w gry.-Całkiem dobry aparat tylni, przedni nie ma dla mnie znaczenia. Nie chcę nim robić cudownych, profesjonalnych zdjęć, chciałbym żeby zdjęcia np. z wakacji nadawały się do oglądania na komputerze. -Wyświetlacz max 5.2 cala Wydaje mi się, że najlepiej byłoby gdyby telefon był nowy. Nie musi być ze sklepu, chętnie poszukam czegoś z umowy na olx lub allegro. Jeżeli jednak kupno używanego telefonu nie jest złą opcją to takową też rozważę. Ostatnio natrafiłem np. na dobre opinie na temat Xperia Z3 Compact. Czy uważacie, że warto rozejrzeć się za jakimś egzemplarzem? Z góry dziękuję za udzieloną mi pomoc. Edytowane 7 Stycznia 2017 przez axon96 Cytuj Link to post Share on other sites
marcin4670 12 Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Lepiej Redmi 3/ Redmi 3s/ Redmi 3 Pro. Spełnią wszystkie wymagania i pewnie znajdziesz nowy (wszystkie są dobre ale jeśli Ci się uda bierz model z 3GB pamięci RAM. Z3 Compact ma kolega z klasy - dobry ale już go oficjalnie nie dostaniesz, więc lepiej kupić nowy smartfon od Xiaomi. Cytuj Link to post Share on other sites
axon96 0 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Te Redmi dostane poniżej 700zł gdzieś? A co powiecie na temat Meizu M3 note? W x-kom aktualnie jest za 699zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Regenerate 30 Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 M3 note ma 5,5 cala. Baterie ma dobrą. Jakość zdjęć z tylnego aparatu jest przyzwoita tylko, jak jest dobre oświetlenie. Cytuj Link to post Share on other sites
marcin4670 12 Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 np. tutaj: http://www.aze.com.pl/pl/c/Telefony/50/1/default/1/searchquery/redmi Ale X-kom to renomowany sklep czyli nie będzie problemu z gwaracją w razie czego. M3 Note to również bardzo dobry smartfon. Brałbym Meizu na twoim miejscu, znalazłeś dobrą ofertę. Cytuj Link to post Share on other sites
axon96 0 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 np. tutaj: http://www.aze.com.pl/pl/c/Telefony/50/1/default/1/searchquery/redmi Ale X-kom to renomowany sklep czyli nie będzie problemu z gwaracją w razie czego. M3 Note to również bardzo dobry smartfon. Brałbym Meizu na twoim miejscu, znalazłeś dobrą ofertę. Ten sklep należy do tych, którym można zaufać? M3 note ma 5,5 cala. Baterie ma dobrą. Jakość zdjęć z tylnego aparatu jest przyzwoita tylko, jak jest dobre oświetlenie. Fakt, nie zauważyłem Coś jeszcze poza Xiaomi jesteście w stanie mi polecić? Może coś z używanych czy nie ma sensu? Cytuj Link to post Share on other sites
marcin4670 12 Napisano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Jeśli pytasz o ten aze.com.pl to kupiłem tam swój Redmi Note 3 Pro jak ten sklep się jeszcze nazywał Xiaomi.com.pl. Wtedy kontakt fatalny i nie wiem jak z gwarancją, bo nie oddawałem ale skoro kontakt ze sklepem słaby to na gwarancję bym nie liczył. Ale teraz ten sklep zmienił nazwę i właściciela i w sumie to nie wiem jak jest teraz. Na plus za to dobre ceny w porównaniu do renomowanych sklepów i szybka wysyłka (ja zamówiony telefon dostałem na następny dzień). Czy jeszsze coś innego jest godne polecenia? Z używanych to np. Galaxy S5 ale według mnie gorzej na tym wyjdziesz. Teraz bardziej się opłaca kupować porządne chińskie smartfony. O średnio półkowych czy budżetowych telefonach takich firm jak LG, Samsung czy HTC nawet nie myśl, bo to śmieci. Albo nowy chiński, albo jeśli już używany to stary ex-flagowiec taki jak np. Galaxy S5. Edytowane 8 Stycznia 2017 przez marcin4670 Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Jak masz nacisk na baterię to obczaj Doogee T6 Pro , maga bateria 6205mAh, zapomnisz gdzie ładowarka, do tego 3/32GB pamięci oraz andek 6. do jutra w promocji, za 550zł w GB, w Polsce za około 800zet. Zdjęcia sam oceń. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts