Didu7 0 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Witam. Nie dawno(2 dni temu) kupiłem mechaniczną klawiaturę Ozone Strike Pro (Cherry MX Red). Niestety mam dość poważny problem, otóż podczas normalnego użytkowania klawiatury lub grania na niej, rozłącza się ona co 5-10 minut, czasami jest to częściej i włącza się sama spowrotem po jakichś 10-15 sekundach, nie wiem czym to jest spowodowane, sprawdzałem wszystkie porty USB (2.0, 3.0), z przodu i z tyłu, ten sam efekt. Wyłączyłem w sterowniku Głównego Koncentratora USB możliwość wyłączenia tego urządzenia w celu zaoszczędzenia energii, bo szukałem długo odpowiedzi na mój problem i tylko to znalazłem, ew. jakieś przejściówki na starsze porty USB (1.0 itp). Aktualizowałem też BIOS, lecz to też nie pomogło. Sprawdzałem na innym komputerze czy zadziała klawiatura, lecz nawet nie chciała się włączyć. Klawiaturę kupiłem używaną z OLX. Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź (gwarancja rozruchowa mi się kończy w ten weekend). Cytuj Link to post Share on other sites
iamnotreal 193 Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Sprawdź, czy to samo się dzieje na innym kompie. Jeżeli tak, to zwracaj, nie ma się co zastanawiać. Cytuj Link to post Share on other sites
Didu7 0 Napisano 7 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Na innym kompie w ogóle nie chce się włączyć(stacjonarka). Podlączyłem też do laptopa, lecz na krócej i się nie wylączyła. Byłem z nią dzisiaj w sklepie komputerowym na mieście i Pan ją sprawdzał dłuższą chwilę i nie wyłączyła się, wszystko było w porządku, więc może jest jakieś wyjście jeszcze? Oddać nie oddam, bo skoro u kogoś innego działa(a trafiłem na okazje za 150 zł, reszta jest po 350-400), to mogę po prostu komuś sprzedać o wiele drożej,a nuż komuś nie będzie się wyłączać.. Cytuj Link to post Share on other sites
Olfen115 11 Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 A nie możesz rozkręcić i sprawdzić w środku kabelki ? Ja miałem takie sytuacje w innej klawirze i kabelek jeden był przerwany Cytuj Link to post Share on other sites
Didu7 0 Napisano 9 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Mógłbym, ale nie wiem czy chcę ryzykować, skoro mogę ją jeszcze bardziej uszkodzić, a tak mogę ją sprzedać 2x drożej. O dziwo od jednego dnia nie mam tego problemu po użyciu programu ADWcleaner + CCleaner, być może coś było w rejestrze nie tak. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts