Skocz do zawartości

Komputer do uzytku codziennego i gier do 3000zl

Recommended Posts

Posypał mi się stary pecet do którego jakiś czas temu dokupiłem nowa karte graficzną (geforce gtx 960)
​i potrzebuję złożyć coś pod nią, kwota to jakieś 3000 zł.

Pozdrawiam

Zastosowanie komputera : Gry i internet

• Maksymalna kwota : 3000zł
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? : natychmiast
  • Których części potrzebuję : wszystkich oprócz karty graficznej
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : nie
  • Rozdzielczość mojego monitora i model : Nec ea243wm 1920x1200
  • Specjalne wymagania : brak
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Msi geforce gtx 960 4gb
  • Własna propozycja zestawu : brak
  • Inne : brak

Edytowane przez Pan_Człowiek

A nie lepiej sprzedać tego 960 i kupić coś z 1060 ? W sumie za 3000 zł masz zestaw z 1060 GB na i5 + 8 GB DDR4

Co do monitora to poprawiłem już informacje.

Czyli sugerujesz, że lepiej sprzedać i zainwestować w lepszą karte, ten gtx 960 kosztuje 1000zl wiec nie mam pojecia ile za niego mógłbym obecnie dostać.

Plus czy 8gb ramu to nie za mało przy obecnych systemach i grach ktore pożerają dużo pamieci? Nie ukrywam że zależy mi na płynności i szybkim starcie systemu.

Lepiej 2x8GB.

Jakie gry tu będą odpalane ?

1 x Crucial 8GB 2133MHz CL151 x Intel Core i5-6402P /2.8GHz, 6MB, LGA1151, BOX/1 x Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA6001 x SilentiumPC Regnum RG1 (Pure Black)1 x GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s) MLC1 x Gigabyte GeForce GTX1060 Gaming G1 6GB DDR5 192bit (1847/8008) http://www.esc.pl/images/icons/stock_icon2.png1 x Antec VP-PC 500W 120mm1 x AsRock H110M-HDV /intel H110, DDR4, LGA1151/

3639zł

Bądź aktualizacja biosu na płycie i wtedy z nieznaczną dopłatą Kaby Lake w postaci i5 7400.
Drugą kość RAM dorzucisz sobie z czasem. Na start masz GPU z wydajnym i całkiem cichym układem chłodzenia, do tego 1TB HDD na dane i SSD 240GB pod system i gry.
Oczywiście z uwzględnieniem kasy ze sprzedaży obecnej 960.

Już są dostępne Intel Core i5-7400 /3.0GHz, 6MB, BOX, LGA1151/

Plus mógłbyś wyjaśnić na jakiej zasadzie odbywa sie ta cała aktualizacja BIOS'u?

Niech zrobią to w sklepie. Jak będziesz brać z usługą montażu, to muszą to zrobić. Dopisz w komentarzu do zamówienia. 

Na tym Asrocku musi być wgrany bios 7.10