MeFiu21 0 Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Witam potrzebuję pomocy w dobraniu mi komponentów do stworzenia PC do przeważnie gier na wyższym stopniu wymagań. Sam mając trochę doświadczenia z Informatyką stworzyłem zestaw, według własnych upodobań lecz nie jestem do końca pewny czy wszystko się zgra i czy nie będzie jakiś awarii związanych z np. złym dobraniem zasilacza. Więc proszę was Forumowiczów o pomoc w dobraniu tych komponentów w odpowiednim zgraniu i ograniczeniu cenowym. Z góry dziękuję za pomoc. Tutaj przesyłam swój koszyk ze strony morele.net: https://www.morele.net/inventory/info/Z13jHS/ Jeśli chodzi o sklep to wolę zamówić tam z profesjonalnym złożeniem części, chociaż wiadomo każdy zapalony gracz wolał by złożyć sprzęt sam Cytuj Link to post Share on other sites
Morcik 1 Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Tutaj masz koszyk, zmieniłem prawie wszystko, tak będzie wydajniej http://www.morele.net/inventory/info/NLTRyd/ Nie polecam usługi składania kompa z morele ale jeśli już koniecznie ją chcesz to na necie są kody na złożenie kompa za 1zł //brak argumentacji Edytowane 6 Stycznia 2017 przez kajtek. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Zacznijmy od http://forum.benchmark.pl/forum-9/announcement-13-jak-poprosi%C4%87-o-pomoc-w-dziale-komputery-zestawy-komputerowe/ Cytuj Link to post Share on other sites
mords 6 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 albo wypełnij formularz, albo podaj przynajmniej do czego jest Ci potrzebna ta i7? Cytuj Link to post Share on other sites
Morcik 1 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 i5 do gier spokojnie wystarczy, przyrost wydajności w grach dla i7 jest niewarty swojej ceny. A jeśli chodzi o mój zestaw, to zacznę od karty. Najlepsze GPU, które warto kupić z serii 1070 od MSI jest bardzo cicha dzięki dobremu układowi odprowadzania ciepła co również zapewnia przyjemne OC, fabrycznie podkręcona i z fajnym dizajnem. Procka do gier raczej mocniejszego nie będziesz potrzebował więc ta jednostka powinna spokojnie wystarczyć. Zasilacz posiada wysoki certyfikat zabezpieczeń i modularne okablowanie. Obudowa od SPC z dużą ilością miejsca ma kable, oknem i piwnicą. Płyta z dużą ilością portów SATA III, wzmacnianymi slotami PCIe x16 i radiatorami na sekcji zasilania. Wszystko utrzymane w kolorystyce czarno czerwonej i z podświetleniem LED. Dysk SSD o pojemności 250GB na bardzo dobrych kościach pamięci. Natomiast chłodzenie spokojnie pozwoli na wysokie OC. Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Radziłbym tańszcze cpu, coś z i5, a różnicę w lepsze gpu, np. gtx 1070. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Dajcie spokój z doradzaniem dopóki autor nie napisze czegoś więcej. Później się okaże, że monitor 720p Cytuj Link to post Share on other sites
MeFiu21 0 Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Z góry przepraszam za złe założenie tematu jestem tu nowym użytkownikiem więc Pan moderator wybaczy Jeśli chodzi o zastosowanie - to owszem większości czasu będę spędzał przy grach ale jak i również codziennych rzeczy. Maksymalna kwota jaką dysponuje - to 6 tys. zł jeśli chodzi o samą skrzynkę pc. Kiedy zamierzam kupić komputer? - Wydaje mi sie że w tym miesiącu, z racji tego że wychodzą nowe procesory to w obecnej sytuacji wstrzymuje się od kupna ponieważ ceny skylake mogą się zmienić. Których części potrzebuje ? - Generalnie skupiam się na samej budzie czyli w obecnej chwili chcę kupić sam komputer. Czy będziesz podkręcać sprzęt? - Jak najbardziej, miałem już z tym do czynienia, nie jest mi to problem. Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?: - Jeśli chodzi o monitor to nie jest to żadna nowość jest to : LG Flatron m237wdp, stary ale jary rozdzielczość to 1920 × 1080 Tak zamierzam zmienić monitor na 144Hz więc chciałbym też aby ktoś doradził mi w doborze monitora ale również w granicach 1000 max 1400 zł zł. Z obecnego monitora będę teraz korzystał ale do 2 miesięcy czyli marzec kupuje 2 monitor. Specjalne wymagania: Nie jestem fanem wyglądu czyli tak zwane designu, dla mnie sama buda ma odpalać wszystkie tytuły na wysokim poziomie a skrzynia i tak będzie stała pod biurkiem więc obudowa typu OKNO nie jest mi potrzebna. Jedynie co to lubię biały kolor dlatego wybrałem w koszyku te obudowe. Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? - O starym pc nie chce sie wypowiadać napisze tylko tyle że ma 8 lat, a karta graficzna to 512mb Własna propozycja zestawu: Własną już podałem wyżej. Inne: Dlaczego i7 ? ponieważ nie będę zmieniać przez dłuższy czas tego pc więc wole mieć komponenty już z wyższej półki i być może znowu zmienić pc za 5 -7 lat. I jeśli chodzi o mnie to chciałbym podejść do sprawy poważnie bo zależy mi aby nie kupić przysłowiowego "kota w worku" Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Mimo wszystko zakup i7 trochę nie do końca racjonalny. Schodząc do i5 masz spokój z wydajnością w grach tak czy siak a różnicę w cenie przerzucasz na 1070tkę, która przy 144 Hz zrobi znaczącą różnicę. Trzymając się jednak tego czego chcesz, z mojej strony: 1 x Intel Core i7-6700 /3.4GHz, 8MB, LGA1151, BOX/ 1 x AsRock B150 Fatal1ty Gaming K4/Hyper /intel B150, DDR4, LGA1151/ 1 x SilentiumPC Fortis 3 HE1425 1 x Gainward GeForce GTX1070 Phoenix 8GB DDR5 256bit (1683/8000) 1 x Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 1 x Corsair 16GB (2x8GB) 3000MHz CL15 Vengeance LPX 1 x GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s) MLC 1 x Zalman Z3 Plus USB3.0 white (b/z) 1 x LG GH24NSD1 SATA (black) 1 x Corsair CX550M 550W 120mm Bronze Semi-Modularny 5848 zł + Kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa Najważniejsze rzeczy ... - dostajesz GTX 1070 - dostajesz SSD 240 GB na MLC - przechodzisz na opcję OC i7 6700 za pomocą BCLK na płycie ASrock z serii Hyper Dociągając budżet do 6000 zł, wracasz do odblokowanego mnożnika i Z170 1 x Intel Core i7-6700K /4.0GHz, 8MB, LGA 1151, BOX/ http://www.esc.pl/images/icons/icon-pc.jpg 1 x AsRock Z170 Gaming K4 Fatal1ty /intel Z170, DDR4, LGA1151/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts