acorp 8 Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 § Budżet: 150-250zł § Jakiej myszki obecnie używasz: Gigabyte M8000X § Jaką masz obecnie podkładkę: SteelSeries QCK, szmacianka § Z jakich wartości DPI korzystasz: 1600 § Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: - § W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): fps, Crysis 3, Titanfall itp. § Ile przycisków używasz w myszce: 3 § Chwyt: palm grip § Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2 § Wielkość dłoni (od czubka palca środkowego do kciuka: 12,5 cm § Dlaczego chcesz zmienić mysz: poprzednia się sypie, zacina się przycisk § Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy) poszukuję raczej symetrycznej chociaż nie jest to warunek konieczny, nie musi mieć przycisków z prawej. Korzystam z tych po lewej. Świateł jak na karuzeli też nie preferuję. Myślę nad DM1 PRo, lub jakąś Zowie tylko sam nie wiem której (FK, EC-A, ZA) lub Mionix Castor. Fajnie jakby była regulacja DPI. Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 DM1 Pro lub Zowie Fk1 - generalnie za 219zł masz DM1 Pro S i to mój lider w stawce ma lepszy sensor od Zowie jest dopracowana i wygodna. Mionix pod palm może być mała. Cytuj Link to post Share on other sites
acorp 8 Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 (edytowane) DM1 Pro lub Zowie Fk1 - generalnie za 219zł masz DM1 Pro S i to mój lider w stawce ma lepszy sensor od Zowie jest dopracowana i wygodna. 1. DM Pro S faktycznie wygląda nieźle. Powiedzmy zostawiając wybór pomiędzy DM Pro1 a DM Pro S. DM Pro1 ma poziomy dpi: 400, 800, 1600, 3200, 5000 natomiast wersja Pro S ma dpi : 400 / 800 / 1600 / 2400 / 4800 / 12000. Zastanawiam się które dpi będą lepsze do FPS. Bo te 12.000 to raczej nie wykorzystam. A niestety nie ma softu do zmian dpi. 2. Dlaczego proponujesz tylko serie Zowie FK. Czy pozostałe serie są niedobre do tych zastosowań ? Edytowane 3 Stycznia 2017 przez acorp Cytuj Link to post Share on other sites
Belike Blair 18 Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W FPS przyda Ci się tak naprawdę 400 i 800 DPI, wszystko wyżej to tylko marketing Cytuj Link to post Share on other sites
acorp 8 Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 W FPS przyda Ci się tak naprawdę 400 i 800 DPI, wszystko wyżej to tylko marketing Hmmm, czy jest więc sens dopłacać do wersji DM1 Pro S. Co ona ma takiego poza lepszym sensorem że warto dopłacić 70 zł więcej ? Cytuj Link to post Share on other sites
Belike Blair 18 Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Lepszy sensor nie sprowadza się tylko do większego DPI moim zdaniem warto dopłacić, w cenie 219zł masz w myszce najlepszy sensor dostępny na rynku. Więcej o sensorach poczytasz tutaj: http://www.test-gear.pl/informacje-o-sensorach/ Cytuj Link to post Share on other sites
Pitrek7 79 Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Steelseries Rival wypadł już z wyścigu o tytuł najlepszego gryzonia? Cytuj Link to post Share on other sites
kebab84 96 Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Steelseries Rival wypadł już z wyścigu o tytuł najlepszego gryzonia? Nie ma najlepszego gryzonia... są tylko takie które pasują Ci do łapy(kształt) i mają dobre parametry techniczne jak sensor, przełączniki wykonanie i ślizgacze... Cytuj Link to post Share on other sites
acorp 8 Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Za namową kebab84 i BelikeBlair zamówiłem DM1 Pro S. Sprawdzę czy pasuje mi do łapy... Trzeba by mieć z 10 myszek na testy i na każdej trochę pograć to dopiero wtedy znajdzie się coś najlepszego pod siebie. Innej metody chyba nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
Pitrek7 79 Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Nie ma najlepszego gryzonia... są tylko takie które pasują Ci do łapy(kształt) i mają dobre parametry techniczne jak sensor, przełączniki wykonanie i ślizgacze... Oczywiście się zgadzam. Źle ubrałem swoje myśli w słowa. Nie widzę od jakiegoś czasu postów w których ludzie ją polecają. Cytuj Link to post Share on other sites
DocentTeofil 2 Napisano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 A co sądzicie o tej ? http://pclab.pl/art59023.html Bo znajomy szuka do 250 zł mniej więcej właśnie i ta mi teraz wpadła w oko, szczególnie, że jest na przecenie jeszcze Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts