Skocz do zawartości

Recommended Posts

Myszka: Będzie Zowie FK1

Obecna podkładka: Razer goliathus contol

Aby wykonać obrót 360 stopni potrzebuje około 50 cm

Podkładka głownie do CS czasem inne fpsy ale zalezy mi na CS.

To taki wstęp a teraz się rozwine.

Moja podkładka służy mi ponad rok za niedługo będą 2, odkąd ją mam przyzwyczailem się grało się dobrze ale jak zapoznałem się na jakich podkładkach grają prosi to wybrałbym wersje speed.

Obecnie mam mały dylemat pomiędzy Zowie g-sr a razer goliathus speed.

Myslalem nad ss qck+ bo gra na niej duza czesc prosów ale szybko sie psuje itp wiec ja odrzucilem.

Bardziej przekonuje mnie Zowie g-sr i chyba ja wybiore, ale najbardziej nurtuje mnie pytanie, czy moja obecna podkładka jest szybsza/wolniejsza od powyzszych 3, z tamtych wiem która jaką ma szybkość itp z recenzji ale zabrakło w nich mojej obecnej.

Zalezy mi na porownaniu mojej podkładki głownie szybkości do pozostałych ktore wymieniłem , to powinno rozwiac moje wątpliwosci, z góry dziękuje :)

Nie wiem co tutaj wybierać. Mam kilkanaście podkładek i nie widzę większej różnicy pomiędzy żadną. Mam Razer'a Galiathusa i jest nawet dobry tylko po pewnym czasie spód zaczyna się odklejać od góry a ta mata na spodzie strasznie brudzi biurko(po prostu mata się kruszy i kawałki przyklejają się do biurka).Co prawda ta podkładka ma już z 1,5 roku. Jak ci się podoba Zowie G-SR to kup Zowie podkładka jest dobra, znajomy ją ma grałem u niego na kompa kilka razy i nie sprawiała mi problemów.

QcK+ jest ok, mam ją 1.5 roku i spisuje się dobrze, boki minimalnie się postrzępiły ale tak poza tym nic jej zarzucić nie mogę. Plus jest taki że można ją łatwo umyć w dodatku cena znośna. Warto rozważyć też zakup Roccat Taito Control, świetna podkładka, bardzo dobrze wykonana, kupiłem ją jako następcę QcK+, jedyny minus to że dostępna jest w jednym rozmiarze 40cm x 32cm. Co do Zowie, również fajna podkładka, miałem okazję wypróbować u znajomego jednak kosztuje ona 130zł prawie że dwa razy więcej od wyżej wymienionych a nie oferuje ona wiele więcej, w dużej mierze płacisz tu za firmę. Ogólnie z każdej z wyżej wymienionych będziesz zadowolony, kwestia ceny. 

Na koniec taka rada, nie patrz na prosów, ich sprzęt w większości przypadków narzuca im sponsor. 

Edytowane przez Belike Blair

Jeśli chodzi o podkładki, to moją poprzednią podkładką była Esperanza Gaming Grunge. Powiem tylko tyle, że nie tylko drogie podkładki są dobre do gier. Ta podkładka kosztowała 20 zł (z dostawą z alledrogo). Nie słuchaj innych którzy mówią Ci że np. Razer Goliathus jest najlepszy. Jednakże to Twój wybór i Twoje pieniądze. Polecane przeze mnie podkładki: Zowie GS-R, SteelSeries QCK+, Roccat Kanga, Esperanza Gaming Grunge. Wybór należy już do Ciebie.