KIPERKILLERSPEED 0 Napisano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Witam! Od pewnego czasu przymierzam się do zakupu komputera i chciałbym prosić o pomoc W doborze podzespołów Zastosowanie komputera:Głównie gry, produkcje typu Gta czy Forza Horizon Maksymalna kwota jaką dysponujesz:6k-MAX 6,5kzł Kiedy zamierzasz kupić komputer?:Komputer chciałbym zakupić w tym miesiącu Których części potrzebujesz?:Sama "buda", bez peryferii oraz oprogramowania Czy będziesz podkręcać sprzęt?:Tak, planuję podkręcać procesor Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor? Czy masz zamiar go zmienić? Jaki to model?:W tej chwili monitor to Samsung SyncMaster T240HD rozdzielczość 1920x1200, planuję wymienić na 3xFHD, bądź 1xUHD Specjalne wymagania:Miło było by uwzględnić obudowę NZXT S340, Dysk SSD, czerwono-czarną kolorystykę oraz jakby się udało to jakieś chłodzenie AiO, żeby dobrze wyglądało Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera?:Ze starego komputera posiadam napęd optyczny oraz dysk HDD Własna propozycja zestawu:http: //www.morele.net/inventory/info/ItsLX9/ -wiem, że lekko przekracza budżet ale liczę, iż ceny po świętach się ustatkują Inne: Czy przy wyborze tej obudowy (nie posiada wnęki na dysk 5,25 cala) da się chwilowo skorzystać z napędu optycznego? Dziękuję za wszelką pomoc Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Chłodzenie na Be Quiet Dark Rock 3 tańsze, cichsze i chłodzenie, MOBO na Asus Z170 Pro Gaming - mocniejsza sekcja, PSU na CM G550M. Co do samej karty taniej masz równie cichego i dobrego Palita Jetstream/Gamerock, ewentualnie Gainward Phoenix z rok krótszą gwarancją. Cytuj Link to post Share on other sites
KIPERKILLERSPEED 0 Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Czyli AiO nie ma sensu? MOBO możesz jeszcze jakieś inne polecić, czy to jest bezwzględnie najepsze? Zasilacz od CM lepiej się nada do podkręcania tak? Ale przy karcie zostanę chyba przy MSI, jakoś mi się te Pality nie widzą Cytuj Link to post Share on other sites
boskibat 4 Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Palit ostatnio robi świetne karty, sam miałem wątpliwości ale kupiłem 1060 superjetsteam i rewelacja, dobrze sie kreci i cichutki, chłodny. Co do AiO to niestety ludzie prawdę mówią, mam corsair h100i v2 i gorsze temperatury daje niż macho rev.b, wymiana wentylatorów też nic nie dała. To 350zł różnicy miedzy dark rock 3 lepiej zainwestować w coś lepszego Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts