Malcik 0 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam, Szukam nowego zasilacza, na razie do starego kompa, opartego o celerona. Niedługo zmienię komputer i ten nowy zasilacz do niego powędruje. Chociaż ten nowy komp to będzie głównie do internetu za jakieś 1500 zł. Znalazłem w internecie z polecanych za kwotę około 150 zł dwa modele. Proszę doradźcie, który będzie lepszy. http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=15432 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=7368 Cytuj Link to post Share on other sites
hecto 10 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Fortron FSP będzie lepszy. Na benchmarku wiele osób odradza tego cx`a 430 bo to straszny syf, słabszy od starszych braci, nawet tych o mniejszej mocy znamionowej. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_shadow 0 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Za to fortron nie ma wtyczki do karty graficznej więc jeśli w przyszłości zamierzasz kupić nowszą kartę to będziesz musiał zmienić zasilacz albo kupić przejściówkę. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 przejściówki są standardowo dodawane do każdej wymagającej dodatkowego zasilania grafy, co nie zmienia faktu, że jak już będzie chciał mieć taką grafę to i zestaw będzie inny Cytuj Link to post Share on other sites
Malcik 0 Napisano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 W takim razie biorę Fortrona FSP400-60GHN 400W, myślę że do nowej grafiki dadzą przejściówkę z Molexa. Komputer nie będzie do gier, więc to będzie niedroga grafika o nie dużej wydajności. Dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 ten corsair w sklepach ma bardzo dobre opinie do kturych ja sie dołanczam bo sam go posiadam jest cichy,wydajny i stabilny kable są w oplocie jest kabel do grafy rozłączalny 8/6pin (ten forton też ma gniazdo pci-e) samo wykonanie stoi na wysokim poziomie lecz jeśli nibędzie tam żadnych super grafik i procesorów z kosmosu to zarówno jeden jak i drugi jest ok Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 SeaSonic SS400 80+ bronze. Cytuj Link to post Share on other sites
Ostrowin 30 Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 SeaSonic SS400 80+ bronze. Niech się chłop określi co do tego nowego kompa, żeby potem nie trzeba było znowu zasilacza wymieniać. Cytuj Link to post Share on other sites
Malcik 0 Napisano 2 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Już zamówiłem Fortrona FSP400-60GHN 400W. Ciężko mi się określić co do nowego kompa bo jeszcze się nie zastanawiałem nad podzespołami, będzie to napewno rozwiązanie budżetowe za około 1000 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts