Skocz do zawartości

Wymiana karty graficznej.

Recommended Posts

Siema wszystkim jestem nowy na tym forum. Mam do was pytanie, wymieniam kartę graficzną w swoim komputerze na Asus GeForce 9500GT 1024MB DDRII /128bit/ DVI/HDMI ale nie wiem czy mam dobry sprzęt do tej karty i czy będę musiał coś jeszcze dokupić (wymienić).

Mój sprzęt:

Procesor: Pentium® Dual-Cre CPU E6300 @ 2,80GHz

Ram: 1 GB

Obecna karta graficzna: ATI Radeon HD 2600 PRO

Zasilacz: 400W

System: Microsoft Windows XP Home Edition

Płyta główna: Gigabyte GA-G41M-ES2L

Dual Channel DDR2 800

Jak coś jeszcze mam podać to dajcie znać.

Za 500 zł można kupić spokojnie o wiele lepszą kartę i dodatkowo ram! :) Za 350 zł dostaniesz GF 450 GTS, który miażdży 95GT, ale też Twój zasilacz mógłby mieć z nim problem. Poszukaj przede wszystkim ramu na allegro, za 1GB DDR2 zapłacisz ok 40-50 zł, a różnica będzie. Jeśli w grę wchodzą używki, to warto poszukać HD4850, który świetnie by się nadał do Twojego zestawu i także byłby lepszy od 95GT. Jeśli jednak szukasz nowej karty to polecam HD5670, bo wydajniejszej karty raczej nie opłaca Ci się kupować(nie pokaże całej mocy w tym zestawie).

taka wymiana jaką zakłada autor jest totalnie bez sensu bo te karty mają podobną wydajnośc i ten gf jeszcze na ddr2 totalna klapa

to nie karty do grania

śmiało celuj w gts450

lub używki typu gts250,9800gt,radeon HD4850

anie w takie padaczki lub jeśli niegrasz zbyt wiele to bież radka hd5670 jak Arved napisał

firma ramu jest małoważna w twojej sytuacji bież to co najtańsze a twoja płyta obsługuje tylko ddr2

Szaleństwa nie będzie, wiec cudów po wymianie grafiki się nie spodziewaj, ale w grach które do tej pory słabo Ci działały odczujesz poprawę. DDR3 to już przy przy i3/i5. Ramy wystarczy jak weźmiesz od GoodRam. Jeśli nie chcesz to HD, to od GF tylko 450 GTS lub j/w 250 GTS(używki), lub lekko słabszy od HD4850 98GT :)

Bierz GTS450 w wersji 512MB. Dasz 400zł łącznie z dodatkowym 2GB RAM. Nie wpłynie to na wydajność, tej karcie w zupełności wystarcza 0,5GB RAM.

No, jak ma monitor FullHD to tak nie do końca.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...