papamad 0 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich . Przymierzam się do zakupu ps4 mam tylko mały problem z wyborem modelu konsoli[moja pierwsza konsola ]. Przeglądając sklepy trafiłem na chyba fajna ofertę ps4 slim 500 GB model CUH-2016A lub CUH-2016B. I moje pytanie brzmi czy warto kupić ten model? w necie czytałem,że wyszło ich już kilkanaście i główne różnice to pobór eneregi itd. Dzięki za pomoc Edytowane 30 Grudnia 2016 przez papamad Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 A i B to prawdopodobnie wielkość dysku. 500GB i 1TB. A wersja slim jest najnowsza i nie ma jeszcze jej różnych wersji. Nie miałem styczności jeszcze ale chyba najlepsza wersja. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 1216 to ostatni model "grubasa" Bardzo udany i mega cichy (mam od roku i potwierdzam) Slim manoodobna kulturę pracy lecz pobiera trochę mniej prądu Bierz co tańsze (Slimy idzie wyrwać nawet poniżej 900 za nowe 500gb) A i B to warianty dysku tak jak pisał MiK Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 (Slimy idzie wyrwać nawet poniżej 900 za nowe 500gb) Gdzie? Cytuj Link to post Share on other sites
Gr4ndy 1741 Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Przed świętami były promocje w różnych sklepach, np w media expert https://www.pepper.pl/promocje/playstation-4-slim-500gb-lub-fat-500gb-za-900z-mozliwe-870z-media-expert-33352 + kilka razy był slim 500gb po 999zł w sklepach typu morele, neonet. Aktualnie nie ma konsol w tej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Wiem, że nie ma. W jakimś "normalnym sklepie" trzeba liczyć około 1300zł Sam szukam jakiejś dobrej oferty na slim 1TB. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 w grudniu mozna było slima wyrwac za 879,99zł w Tesco Nasz forumowy kolega Sony sam kupował w tej cenie Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Musztarda po obiedzie, styczeń mamy... Cytuj Link to post Share on other sites
siasin 18 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Po co brać podwójnie przestarzałą konsolę ? Bierz PRO. Dlaczego podwójnie? PS4 już w dniu premiery było zacofane, po wyjściu PRO, poprzednia wersja jest podwójnie stara. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Bierz PRO Po co mi pro? Chcę kupić nówkę slim jak najtaniej, pobawić się z miesiąc* i sprzedać... *po tym czasie mi się znudzi, jak wszystko... Cytuj Link to post Share on other sites
siasin 18 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Skoro na miesiąc to nie warto dopłacać Wysłane z gofrownicy przy pomocy internetów. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Wiesz, do grania, to ja mam PC. Po za tym nie wyobrażam sobie grania na padzie np. w BF1. Po pięciu minutach wywaliłbym przez okno konsole razem z TV Cytuj Link to post Share on other sites
siasin 18 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Wiesz, do grania, to ja mam PC. Po za tym nie wyobrażam sobie grania na padzie np. w BF1. Po pięciu minutach wywaliłbym przez okno konsole razem z TV Wydaje Ci się, zobacz sobie na YT kanał "KromkaChleba" Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Bierz PRO. Branie PRO do Tv FHD i bez Vr to głupota Po perwsze - wiekszosc gier nie obsługuje supersamplingu (wyższego renderowania) na FHD Gry mające Supersampling cechują się w większosci gorszym framerate od zwykłej PS4 przez co niektóre gry mają w najnowszych aktualizacjach wyłączaną tą opcję przy wykryciu TV Fhd (np TLOU) Gry przy supersamplingu potrfią mieć artefakty wynikające z metody upscalowania pierwotnego obrazu będącego następie downskalowanego do FHD (duszki na szybkich kontastowych obiektach) Mało jest gier z opcja podbicia samego frmerate przy FHD lub podwyższeniu opcji graficznych co jak jest to i tak nie widać gołym okiem a na statycznych scenach postawionych obok siebie (jedyne w Tomb Raider widać wyższy framerate lecz skacze srasznie miedzy 30 a 60 co widać i jak dla mnie lepiej zostawic stałe 30 niż te denerwujące skoki) duży PLUS widać za to w The Last Guardian - konsola ma stałe 30fps gdzie zwykłe ps4 widac jak gubi klatki Jeśli ktoś ma TV UHD najlepiej z HDR - BINGO - Pro jest dla Ciebie - chociaż nie jest to natywne 4K to algorytmy skalowania potrafią zaskoczyć No i następny plus PRO - PS VR - widąc w niektórych tytułach ulepszenia gołym okiem Minus PRO - chodzi o wile głośniej od Slima czy 1216 jeśli gra obsługuje supersampling lub ma odblokowane FPS-y PS4 już w dniu premiery było zacofane sprzetowo jeśli porównać do PC owszem a teraz odpal na PC z kartą pokroju 7850 i prockiem pokroju Athlona 5350 grę jak Uncharted czy w 60fps i FHD BF1 lub DOOM...POWODZENIA Druga sprawa - CENA i już masz odpowiedź dlaczego było na premięrę tak a nie inaczej - jak widać po sprzedaży - UDAŁO SIĘ Teraz ile by musiało kosztować "niezacofane" ps4 z konfiguracja zbliżona na tamte czasy do gtx 780, i7 itp itd ?Tu całe skrzypce zagrała wspomniana wcześniej cena oboma ustaliła złoty środek i ona jest autorem sukcesu jakie odnosi ps4 dla Sony 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Wydaje Ci się Nic mi się nie wydaje. Miałem pierdylion padów do PC, po za tym kilka konsol poprzednich generacji. W większości gier, próbując grać na padzie czułem jakbym był upośledzony ruchowo. Na klawiaturze i myszy to samo można zrobić dużo szybciej. Oczywiście są wyjątki, gdzie pad sprawdza się dużo lepiej, wszelkiego rodzaju wyścigi, seria GTA, Watch Dogs, platformówki... Ale IMO granie na padzie w BF'y, Wieśka jest masochizmem. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Ja jako konsolowiec sadze tak samo Fpp na klawiaturze i myszy Reszta pad Chociaż teraz gram w doom na padzie i nie jest zle Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 W doomie jest ok bo nie trzeba celowac tzw ADS Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts