OfficialDeVel 1 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Witam. Mógłby mi ktoś sprawdzić na zdjęciu czy wszystko dobrze podłączyłem? https://goo.gl/photos/9idkJataavS2x7yk9 (2 zdjęcia ) Którą stroną ma być wiatrak od zasilacza zwrócony na dole obudowy? Czy jak coś źle podłączyłem to jest szansa, że coś zepsuje ? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
hubopl 5 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Wygląda na dobrze podłączone. Jak komputer startuje do windowsa to tak jest. Jakbyś miał coś źle podłączone to albo by komputer nie wstał albo byś dostał stosowny komunikat. Polecam obejrzeć poradnik składania komputera na YT to rozwiejesz wszystkie wątpliwości Co do wiatraka w zasilaczu. Jaką masz obudowę? Jak są otwory wentylacyjne dla niego to zasilacz skierowany wentylem do dołu, analogicznie jak nie ma to do wnętrza budy. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez hubopl 1 Cytuj Link to post Share on other sites
OfficialDeVel 1 Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Wygląda na dobrze podłączone. Jak komputer startuje do windowsa to tak jest. Jakbyś miał coś źle podłączone to albo by komputer nie wstał albo byś dostał stosowny komunikat. Polecam obejrzeć poradnik składania komputera na YT to rozwiejesz wszystkie wątpliwości Co do wiatraka w zasilaczu. Jaką masz obudowę? Jak są otwory wentylacyjne dla niego to zasilacz skierowany wentylem do dołu, analogicznie jak nie ma to do wnętrza budy. Gladius x60, nie mam pojęcia którą stroną. Te czarne kable od panelu do sterowania wiatrakami itp. obudowy nie wiem czy dobrze podłączone, bo można cały czas dociskać na siłę (jest na zdjęciu ten kabel pokazany). Cytuj Link to post Share on other sites
hubopl 5 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 No to zasilacz wentylem w dół. Te na zdjęciu są dobrze złączone. Ważne by styki były połączone. Tak BTW to przydałoby się małe ułożenie kabli Cytuj Link to post Share on other sites
OfficialDeVel 1 Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 No to zasilacz wentylem w dół. Te na zdjęciu są dobrze złączone. Ważne by styki były połączone. Tak BTW to przydałoby się małe ułożenie kabli Ten kabel co idzie bezpośrednio przez całego kompa, obok procesora to jest za krótki, żebym go gdzieś wcisnął. Dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Damian47akaQcu 150 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Nic się nie zepsuje. Nie da się źle podłączyć. Po co do 4pin cpu idą dwie wiązki? Ja tam widzę 1x4pin (na płycie). Po co jest tam ten drugi wtyk, jest on podłączony do czegoś? Edit: Przyciskowi power (do uruchomienia komputera) nie robi różnicy jak podłączysz wtyczkę, jeżeli diodę hdd led podłączysz odwrotnie to nie zaświeci. Kable, aby podpiąć źle lub odwrotnie to trzeba się mocno postarać. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez Damian47akaQcu Cytuj Link to post Share on other sites
OfficialDeVel 1 Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Nic się nie zepsuje. Nie da się źle podłączyć. Po co do 4pin cpu idą dwie wiązki? Ja tam widzę 1x4pin (na płycie). Po co jest tam ten drugi wtyk, jest on podłączony do czegoś? Edit: Przyciskowi power (do uruchomienia komputera) nie robi różnicy jak podłączysz wtyczkę, jeżeli diodę hdd led podłączysz odwrotnie to nie zaświeci. Kable, aby podpiąć źle lub odwrotnie to trzeba się mocno postarać. 2 wtyki są połączone, nie wiem, da się pozbyć jakoś drugiego? Cytuj Link to post Share on other sites
Damian47akaQcu 150 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Jeżeli są połączone ze sobą to zostaw. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
OfficialDeVel 1 Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Działa wszystko prawidłowo, dzięki za pomoc wszystkim. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts