Ademii 0 Napisano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Witam, tak jak w tytule chciałbym podkręcić procek AMD - Athlon II X4 640. Jestem totalnie zielony w podkręcaniu dlatego proszę o wytłumaczenie jakie kroki podjąć (najłatwiejsze jak się da). Z góry dziękuję System operacyjny : Windows 7 Specyfikacje (CPU-Z) : https://zapodaj.net/2da3c172e46be.png.html + Zasilacz CORSAIR CX500. + Płyta główna to M5A97. Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Ademii Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie EseY 216 Napisano 28 Grudnia 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Pamięci jak najniżej (podczas OC, potem możesz podnieść) i kręcisz szyną. Jek będzie niestabilny dodajesz napięcie i tyle... Powodzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Ademii 0 Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Pamięci jak najniżej (podczas OC, potem możesz podnieść) i kręcisz szyną. Jek będzie niestabilny dodajesz napięcie i tyle... Powodzenia. Czyli mam robić tak jak na filmiku ? Czy coś pozmieniać (jakieś propozycje co i na ile?) Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 zmieniaj cpu frequency (200 standardowe) na początek daj 220 , zapisz i odpal, później co 5 możesz zmieniac i sprawdzac czy jest stabilny, jak bedzie wywalal błędy/bsody, zwiększ odrobinę cpu vcore Cytuj Link to post Share on other sites
Ademii 0 Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Dobra jakoś byłem w tym BIOSIE i nie wiem o co tam chodzi Jakimś cudem był Asus ez mode ? Zaznaczyłem opcję 3 (trzeci wskaźnik) i nie wiem czy to coś pomogło myślicie że tyle wystarczy? Cytuj Link to post Share on other sites
EseY 216 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Zaznaczyłem opcję 3 (trzeci wskaźnik) i nie wiem czy to coś pomogło myślicie że tyle wystarczy? Pomogło z czym? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts