Skocz do zawartości

Jaki model GTX 1060?

Recommended Posts

Chce po świętach kupić nową kartę graficzną, wybrałem już jaką (GTX 1060) ale nadal mam wątpliwości co do modelu, chodzi mi głównie o ostateczną wydajność po OC. Przeglądałem fora i wszędzie polecają tylko karty Palita i Zotaca ale kilku znajomych ma modele Gigabyte G1 czy MSI Amor i podobno też dobrze się kręcą. Jaka jest wasza propozycja, może ktoś z was ma tą grafe i coś już próbował z OC?

Raczej unikaj gigabyte też miałem brać ale trafiają sie sztuki z piszczącymi cewkami i ten plastikowy backplate strzela pod wpływem temp zakupiłem zotaca amp edition cewki nie piszczą ma 5 lat gw nie kręciłem bo po co do fhd https://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx-1060-amp-6gb-gddr5-192-bit-3xdp-hdmi-dvi-box-zt-p10600b-10m-1003488/ i cena w granicy twojego budżetu i omijaj kastraty z 3gb

Edytowane przez Kamil444

jaki GTX 1060 ? odpowiedz na to pytanie może być tylko jedna : Palit Jetstream

aby nie Super Jetstream, który został stworzony po to, by naciągać nieświadomych użytkowników

model ten oferuje na tyle dobrą kulturę pracy, że nie widzę sensu dopłacać do Extreme Gigabyte czy MSI Gaming

chyba, że tylko dla wyglądu, ale to subiektywna sprawa

minus jest taki, że karty podrożały na święta

• Popieram 1

jaki GTX 1060 ? odpowiedz na to pytanie może być tylko jedna : Palit Jetstream aby nie Super Jetstream, który został stworzony po to, by naciągać nieświadomych użytkowników

Myślisz,że każdą sztuke JS podkręcisz do SJS  i podobnie z innym producentem ? to jesteś w błędzie.

JS-gość na rdzeniu podbił ledwo 170/500MHz + zwiększona docelowa moc,wyżej sypie błędami.

SJS-moja 200/500MHz nie ruszając reszty suwaków śmiga lekko i z fantazją :) i na tym nie koniec.

Teraz sobie wyciągnij wniosek przy zegarach: 1506MHz / Boost Clock : 1708MHz JS  vs SJS  1620MHz / Boost Clock : 1847MHz

i czy,ma to coś wspólnego z naciąganiem nieświadomych użytkowników.Odp. jest jedna,ma z wyższymi świątecznymi cenami.

JS i SJS to jedna i ta sama karta, tak jak Phenom 955 i 965 to ten sam procesor

tak, myślę że 99% kart JS podkręci się do poziomu SJS, zresztą sam to udowodniłeś, bo dodając te 170Mhz na rdzeniu JS ( o którym to pisałeś że słaba sztuka ) wyjdzie więcej niż bazowo ma SJS, także...

a to że jedna karta kręci się lepiej , a druga gorzej, każdy o tym wie

SJS ma sens dla tych którzy boją się/ nie chcą robić OC lub po prostu nie wiedzą o takiej możliwości - czyli że są nieświadomi

jakoś nikt mnie nie podjechał że tak napisałem, aby Ty jeden jako posiadacz tej karty

Edytowane przez Vemorion
  • Popieram 1