Skocz do zawartości

i5 6400 & OC - proszę o pomoc =(

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez GergG,

Recommended Posts

Dzień dobry :)

Chciałbym poprosić o pomoc w podkręceniu i5 6400 :)

Mam wszystkie warunki spełnione by móc zrobić to OC.

Asrock Z170 Extreme 4 z dual biosem który jeszcze umożliwiał OC procesorów NoN-K (P2.80) jednak mam problem bo NIGDZIE niemogę znaleźć dokładnego poradnika co mam robić po kolei by z 2.7 dobić do 4.3 ghz :/ 

Proszę o poważne odpowiedzi a nie, że nie da się podkręcić tego procesora już bo się da, tylko ja nigdzie nie mam poradnika pod reką jak to zrobić mając juz wszystkie warunki spełnione :( 

nie zapomnij wylaczyc windows update na zawsze pomachaj na dowidzenia najnowszym aktualizacja windows i najwazniejsze tych od intela cala masa sterownikow zaczynajac do zintegrowanych kart graficznych chipsetu wsparcia poszerzenia kompatybilnosci pamieci dyskow ssd najnowsze wersja BIOS plyt glownych naprzyklad mozliwosc instalacja CPU Kaby Lake na obecnych plytach etc...

Edytowane przez maniuox

nie zapomnij wylaczyc windows update na zawsze pomachaj na dowidzenia najnowszym aktualizacja windows i najwazniejsze tych od intela cala masa sterownikow zaczynajac do zintegrowanych kart graficznych chipsetu wsparcia poszerzenia kompatybilnosci pamieci dyskow ssd najnowsze wersja BIOS plyt glownych naprzyklad mozliwosc instalacja CPU Kaby Lake na obecnych plytach etc...

a czy aktualizacja nie tyczy się wyłącznie biosu co i tak robi się ręcznie? Co wersja biosu ma do sterowników zintegrowanej grafiki a tym bardziej aktualizacji Windowa?