Saur0n100 7 Napisano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Dzień dobry Chciałbym poprosić o pomoc w podkręceniu i5 6400 Mam wszystkie warunki spełnione by móc zrobić to OC. Asrock Z170 Extreme 4 z dual biosem który jeszcze umożliwiał OC procesorów NoN-K (P2.80) jednak mam problem bo NIGDZIE niemogę znaleźć dokładnego poradnika co mam robić po kolei by z 2.7 dobić do 4.3 ghz Proszę o poważne odpowiedzi a nie, że nie da się podkręcić tego procesora już bo się da, tylko ja nigdzie nie mam poradnika pod reką jak to zrobić mając juz wszystkie warunki spełnione Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie GergG 134 Napisano 25 Grudnia 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 http://overclocking.guide/asrock-z170-non-k-overclocking-guide/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Saur0n100 7 Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Dziekuje bardzo Cytuj Link to post Share on other sites
maniuox 27 Napisano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 (edytowane) nie zapomnij wylaczyc windows update na zawsze pomachaj na dowidzenia najnowszym aktualizacja windows i najwazniejsze tych od intela cala masa sterownikow zaczynajac do zintegrowanych kart graficznych chipsetu wsparcia poszerzenia kompatybilnosci pamieci dyskow ssd najnowsze wersja BIOS plyt glownych naprzyklad mozliwosc instalacja CPU Kaby Lake na obecnych plytach etc... Edytowane 26 Grudnia 2016 przez maniuox Cytuj Link to post Share on other sites
monkey321 1 Napisano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 nie zapomnij wylaczyc windows update na zawsze pomachaj na dowidzenia najnowszym aktualizacja windows i najwazniejsze tych od intela cala masa sterownikow zaczynajac do zintegrowanych kart graficznych chipsetu wsparcia poszerzenia kompatybilnosci pamieci dyskow ssd najnowsze wersja BIOS plyt glownych naprzyklad mozliwosc instalacja CPU Kaby Lake na obecnych plytach etc... a czy aktualizacja nie tyczy się wyłącznie biosu co i tak robi się ręcznie? Co wersja biosu ma do sterowników zintegrowanej grafiki a tym bardziej aktualizacji Windowa? Cytuj Link to post Share on other sites
Saur0n100 7 Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Bios niemoze byc ruszony tylko reszta nie ma wpływu na to Edytowane 27 Grudnia 2016 przez Saur0n100 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts