Skocz do zawartości

ModXStream 700W czy wystarczy?

Recommended Posts

Witam ostatnio zauwazylem ze karty 5870 bardzo potanialy, posiadam jedna i chcialbym dolozyc druga ale nie wiem czy wystarczy zrobilem testy i na eXtreme Power Supply Calculator wyszlo mi ze 642W jest rekomendowane ale na VBUtils wyszlo ze bede potrzebowal 725W i nie chce zeby bylo tak ze cos nie daje z siebie wszystkiego tylko przez zasilke moja konfiguracja to:

LanParty UTx58 T3eH8

Intel i7 920 D0 2.67GHz @ 3.6GHz

Corsair H50-1 Hydro Cooler

Corsair Dominator 3x 2Gb Tri Channel (1600Mhz)+Corsair Airflow Cooler

2x VelociRaptor 3000HLFS 300gb w RAID 0

2x Samsund Spinpoint F3 500gb

1x WD Caviar Green 1TB dla backupa

1x ATi Radeon PowerColor 5870 1gb

1x LG GGC-H20L DVD-R/RW HD-DVD/Blu ray Drive

Skrzynka to COOLERMASTER COSMOS-1000 i mam zainstalowane 3 standardowe 120mm wiatraki od Coolermastera, na Corsair H50-1 mam dwa jeden standardowy od corsair drugi to enermax twister z Ledem, i na przodzie mam dodatkawa skrzynke na dyski z 120mm wiatrakiem od lian li czyli w sumie 6 wiatrakow.

Nie pytal bym o to jesli na obu testach by bylo ponizej 700W ale teraz nie mam pewnosci Dziekuje za odpowiedzi przepraszam za bledy ale nie posiadam polskich fontow.

Faktycznie dużo masz tego sprzętu, ale mimo wszystko myślę że zasilacz dałby radę. Jak podłączysz druga kartę, a zasilacz nie będzie miał mocy to komp po prostu nie wstanie. Także nic się nie stanie wielkiego, musisz samemu sprawdzić czy zasilacz da radę. Karta przy takiej próbie, ani zasilacz się nie uszkodzą.

a XFX P1-750B-NLG9 Black Edition 750W Modular Power Supply bylby dobry? i mam jeszcze na oku licytacje nowego enermaxa revo 1250W ktory wystarczy ale tak to jest z licytacjami ze nie zawsze sie wygrywa, bo seasonic kosztuje niewiele mniej od drugiej karty 5870 wiec pewnie zrobie tak ze jesli wygram enermaxa to go wsadze a jesli nie to dokupie radka i zobacze czy pojdzie na tym co mam chociaz nie sadze. Dzieki za odpowiedzi.

no chyba, że tak

swoją drogą jak się już MXS wysypie to mógłbyś wrzucić tu podsumowanie jak i kiedy, paru osobom przydałoby się organoleptyczny argument, gdyż najwyraźniej nie rozumieją rysunków mechanicznych

no chyba, że twój MXS700 nas pozytywnie zaskoczy ;)

no na poczatku zobacze jak bedzie z tym co mam, tylko jedna rzecz mnie zastanawia bo na tej zasilce sa tylko dwa wyjscia zasilajace Karte 2 x po 8 no i oba sa potrzebne do jednej karty a OCZ nie dolaczylo zadnej rozdzialki a w manualu nic nie ma o tym chociaz na pudelku jest zaznaczone ze SLI/Crossfire Ready czy musze sobie sprawic takowa rozdzialke we wlasnym zakresie? lub czy moze podlaczyc to do 2x 6 tylko na zasilce naklejka pokazuje ze te 2 x 6 maja inne napiecie.

Jeśli nie dostaniesz z kartą przejściówek to powinny być dostępne w każdym sklepie komputerowym/serwisie.

swoją drogą jak się już MXS wysypie to mógłbyś wrzucić tu podsumowanie jak i kiedy, paru osobom przydałoby się organoleptyczny argument, gdyż najwyraźniej nie rozumieją rysunków mechanicznych

Ja również z chęcią przeczytam, czy wszystko poszło na MxS bo akurat mam odmienne zdanie co do serii MxS OCZ'ta