witek1005 0 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Witam .Mam taki problem z moją płytą bądź kartą graficzną otóż, zakupiłem sobie ADAPTER KONWERTER HDMI/VGA i jest taki problem ponieważ przy włączaniu komputera wyświetla się komunikat, że kabel nie jest podłączony.Także zacząłem się bawić w biosie i zacząłem od tego , że komputer będzie startował od razu od GPU z PCI-e i nic to nie dawało ponieważ od razu zmieniało się na gpu z i3 6100.Doszedłem do faktu , że to może być problem mojej płyty lub karty graficznej. Więc sprawdziłem swoją kartę 1050 na innej płycie bodajże na B150 i oczywiście podłączyłem przez zakupiony wcześniej konwerter i było wszystko okey. Więc wykluczyłem kartę graficzną z listy problemów.Kolejno podłączyłem do swojej płyty głównej asus h110m-k , kartę graficzną Radeon Rx 460 i również nie było problemu z uruchomieniem komputera przez adapter , obraz się pojawiał.I teraz już nie wiem co jest winą , mogę tylko spekulować , że muszę to ustawić w biosie , tylko nie wiem jak . Chyba , że jest inny problem o którym ja mogę nie wiedzieć .Dodam , że na testowanym rx 460 było dodatkowe zasilanie 6-pinowe , w moim gtx 1050 tego nie ma.Przepraszam za błędy i proszę o miłe rozpatrzenie mojego problemu Cytuj Link to post Share on other sites
Dzylek 0 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Wejście w płycie głownej masz pci-e 2.0 czy 3.0? Cytuj Link to post Share on other sites
witek1005 0 Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 nw to jest ta płyta https://www.morele.net/plyta-glowna-asus-h110m-k-h110-dualddr4-2133-sata3-dvi-d-sub-matx-h110m-k-831542/ Cytuj Link to post Share on other sites
m2434 49 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Jaki masz bios jeśli nie najnowszy to spróbuj zaktualizować https://www.asus.com/pl/Motherboards/H110M-K/HelpDesk_Download/ Cytuj Link to post Share on other sites
witek1005 0 Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 wgrałem najnowszy bios i dalej to samo jakies dobre rady ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts