morelzo 1 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Cześć, jutro jade po procesor i7 6700k i tu mam pytanie, jaki najlepiej Windows wybrać pod względem wydajności "gamingowej" - 8.1, 10 a moze zostać przy 7? Słyszałem ze z W10 sporo osob miało problemy czy spadki fpsow w grach ale moze sie to juz ustabilizowało ? Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
markovfreeman 44 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Miałem Win7, potem 10 i żadnych spadków wydajności nie zauważyłem. Cytuj Link to post Share on other sites
ciomasta 70 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Ja jadę na W7 64 bit prof i jest ok , na W10 nie mam zamiaru przechodzić bo są aktualizacje gdzie niszczą sterowniki i windows np teraz niedawno jakieś 2-4 tygodnie temu była aktualizacja i głośno o tym było nawet na głównym newsie Benchmark`u. Cytuj Link to post Share on other sites
GergG 134 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Osobiście nie zaobserwowałem żadnych problemów z WIN10 , chyba -że ktoś chce odpalać bardzo stare gry typu: DSJ ;p W średnio starych grach- wystarczy zazwyczaj -Uruchomić w trybie kompatybilności z win7 ;p ( np. NFS HP2 ), a jak odpalisz DX12 w WIN7 ? Edytowane 22 Grudnia 2016 przez GergG Cytuj Link to post Share on other sites
wasptak 10 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Powiem tak - po przesiadce z Win 7 Enterprise nad Win 10 Pro - wszystko bangla zauważalnie szybciej, co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło. Z racji braku czasu w okresie przedświątecznym miałem okazję grać jedynie w mój nałóg - czyli World of Warcraft - i tu widać bardzo wyraźnie boost'a w stosunku do Win 7, przy identycznych ustawieniach OC CPU / GPU. Również w smarkach wychodzi to nieznacznie lepiej na korzyść Win 10 - 17400 vs 17850 w zwykłym Firestrike'u. Różnica na pewno nie wynika z tego że mój Win 7 był "stary" - instancja była postawiona jakieś 3 miesiące temu, Win 10 stoi od 2 tyg i hula aż miło Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Również polecam Windows 10, działa jakoś "lżej" od Windy 7. Co do grania to jedyny słuszny wybór to 10 bo dużo nowych gier wymaga do działania najnowszego systemu Microsoftu. Co do hejterów 10tki, większość pewnie nie spróbowała systemu a hejtują bo taka "moda" bo Microsoft "szpieguje" i zbiera "super ważne-tajne" informacje o nich Cytuj Link to post Share on other sites
vonorlik 31 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Stanowczow Windows 10 ! Zadnych spadkow wydajnosci, a wydaje mi sie, ze nawet bardziej sprawny system. Widows 7 bez DX12... Zero problemow ze sterownikami Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts