Wojtasx 6 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Witam czy kupujac komputer na firmę z fakturą(działalność bez siedziby nie związana z informatyką, komputer stojący w domu) musze zakupić system windows? Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Oczywiście tak jak np oprogramowanie biurowe Office no chyba że będziesz jechał na Ubuntu i Open Office Cytuj Link to post Share on other sites
Wojtasx 6 Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 A czy są jakieś kontrole komputerów zakupionych na firmę? Komputer będzie używany w domu Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 O kontrolach nie słyszałem ale jak to wyjdzie na jaw przez przypadek będzie kiepsko.Moim zdaniem jak sie kupuje sprzęt na firmę to na system i oprogramowanie się nie żałuje bo i tak to można wrzucić w koszta i odliczyć od podatku Cytuj Link to post Share on other sites
Wojtasx 6 Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Rozumiem ale, firma nie jest związana z komputerem, a ma byc kupiony na nią ze względu na podatek bo jest taka możliwość. Posiadam notebooka z orginalnym win 7 home premium, update z org visty. Ale oczywiście ms cos niby nie pozwala na instalacje na 2kompach. Cytuj Link to post Share on other sites
Madzina 47 Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 To, że firma zajmuje się składaniem długopisów, to nie oznacza,że nie może korzystać w komputerów. A co do kontroli to wiem, ze jak moja ciocia była architektem i miała działalność gospodarczą założoną to robili kontrole ale chyba chodziło im o legalność oprogramowania, a nie o to czy komputer firmowy jest w firmie czy w domu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts