Colin2000 56 Napisano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Witam. Postanowiłem ze przy najbliższej nadarzającej się okazji sprzedam swojego PC i kupię MacBook'a i PS4 Pro.Uzasadniam to tym ze gram coraz mniej, i potrzebny mi sprzęt mobilny. Który model byłby dla mnie ? Nie będę miał dużych wymagań, oglądanie filmów, przeglądanie internetu, robienie prezentacji, takie typowe sprawy. Budżet do 5K. Korzystam obecnie z iPhone i Apple Watch. Cytuj Link to post Share on other sites
Bentley7 4 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Jeśli zadowala cię jeden port USB C to 12' będzie najlepszym wyborem - jak nie to Air 13'. 12' można wyrwać za minimalnie ponad 5k. Brak argumentacji. // _Skipper_ Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Napisz więcej jakiej wielkości tego maca potrzebujesz, bo wybór jest spory, w tej cenie można polować na MacBook Pro 15 ale używany jeśli używki wchodzą w grę. Cytuj Link to post Share on other sites
Colin2000 56 Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 15 cali odpada, celuje praktycznie tylko w 13,3 i ewentualnie te 12. Używki z GW Prodcenta wchodzą w grę. Zostawiam sobie monitor Asus MX25AQ także jak będzie mi potrzebny większy ekran to sobie macbooka podepnę. Rozglądając się chyba najlepsza opcja będzie MacBook Pro 13 wersja podstawowa z 2015r. Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Tak właśnie, nawet nie bierz pod uwagę wersji air bo przy tym budżecie to nie ma sensu Cytuj Link to post Share on other sites
Bentley7 4 Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Jeśli zadowala cię jeden port USB C to 12' będzie najlepszym wyborem - jak nie to Air 13'. 12' można wyrwać za minimalnie ponad 5k. Brak argumentacji. // _Skipper_ Nie wiem gdzie braknie tu argumentacji - mam pisać wypracowanie na temat jednego portu w 12' ? Cóż... nie mieszam się w waszą logikę. W każdym bądź razie przy budżecie 5k jedyne co uda ci się kupić nowe to 12 calowy MacBook lub 13 calowy MacBook Pro z 2015 roku, nowy Pro to koszt 7k. Do takiej pracy jak wykonujesz - właściwie każdy model się nada, kwestia tego co ci się bardziej spodoba. 12 ma mniejszy skok klawiszy i lepszą matrycę względem Pro z 2015 roku. Dodatkowo 12 calowy model ma także DUŻO lepszy układ audio niż jego większy brat, oferuję niestety trochę mniejszą wydajność poprzez zastosowanie pasywnego procesora, jednak przy twoich zadaniach - tak właściwie nie robi to żadnej różnicy. Cytuj Link to post Share on other sites
Colin2000 56 Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Myśle ze mimo wszystko Pro 13 ma lepszy stosunek jakości do ceny (jak na Apple ) można go dorwać za 4500. Cytuj Link to post Share on other sites
Bentley7 4 Napisano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Myśle ze mimo wszystko Pro 13 ma lepszy stosunek jakości do ceny (jak na Apple ) można go dorwać za 4500. Według mnie poza ciut mocniejszym procesorem to różnica znikoma, 12 ma ten plus że ma lepszą matrycę, audio i klawiaturę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts