Darius_2508 3 Napisano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Witam wszystkich Poszukuję smartfona i dotychczas byłem raczej zdecydowany na Honor 8, jednak wczoraj przypadkiem trafiłem na OnePlus 3T. W związku z tym mam parę pytań: 1) Czy w Polsce jest jakiś oficjalny dystrybutor/sklep gdzie można kupić ten telefon bezpośrednio biorąc go do ręki czy pozostaje tylko zakup przez stronę www? 2) Skąd jest wysyłany smartfon? z Chin? 3) jak wyglądają ewentualne naprawy gwarancyjne? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
wrzesi0 821 Napisano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Z doświadczenia własnego - Oneplus X od roku 1) NIE - są handlarze, ale egzekwowanie gwarancji/rękojmi od nich może być problematyczne 2) Zaczynał chyba transport kurierem z Holandii 3) zgłoszenie przez www Najlepiej jest kupić w oficjalnym sklepie oneplus wtedy serwis/gwarancja jest prosta bo masz w zakładce "moje zakupy" ikonkę "Service request". Z wpisów na forum oneplus wielkich problemów z serwisem nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
Darius_2508 3 Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 A serwis/naprawy gwarancyjne są realizowane w Polsce czy tak jak do niedawna z Xiaomi w Chinach? Przed zakupem chciałbym móc wziąć telefon do ręki? czy jest na forum ktoś z woj. Śląskiego kto ma ten telefon i umożliwiły mi jego "dotknięcie" ? widzę, że niewiele jest osób chętnych do pomocy... Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2016 Serwis Oneplus 3T jest realizowany przez Regeneris w Polsce door to door. Cytuj Link to post Share on other sites
Darius_2508 3 Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 Jakie opinie ma Regeneris? Pozytywne czy negatywne? Czy naprawy honor 8 są realizowane bezposrednio przez producenta czy tez jakiegos posrednika typu właśnie Regeneris? Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 W google prawie same negatywne a jest 125. Cytuj Link to post Share on other sites
Darius_2508 3 Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 co radzicie w takim przypadku? Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Kupujac ten telefon 99% osob w ch... Ma gwarancje, ktòrą i tak zapewne te osoby stracą przez zabawe w sofcie... Tak więc myśląc o tym telefonie trzeba się z tym liczyć.. Cytuj Link to post Share on other sites
Darius_2508 3 Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Ja na pewno nie będę sie bawić w sofcie. Potrzebuje telefon który od pierwszej minuty po włączeniu bedzie gotowy do pracy. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Teraz jest Nowy soft OxygenOS i podobno daje lepiej radę nić ten co był na CM. Nie dziwię się koledze bo kupując fona za tyle to też bym chciał gwarancję, bo nie kupuje się za tyle fona na rok czy pół bo coś się rozsypie i kasa poszła się ......... bzykać. Cytuj Link to post Share on other sites
Darius_2508 3 Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Dokladne, nie jestem freakiem na punkcie elektroniki. Chcę miec po prostu możliwie najlepszy smartfona i dlatego prosze o pomoc w wyborze. Cytuj Link to post Share on other sites
wrzesi0 821 Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 poczytaj forum Oneplus https://forums.oneplus.net/forums/OnePlus3t/. Z tymi telefonami niewiele "złego" się dzieje. Problemów technicznych w zasadzie brak. Było więcej małych bug-ów gdy soft był na CM . Od czasu 2 rewizji OxygenOS nie słychać o problemach z softem. Pierwszy Oxygen też nie był bez wad ale aktualizacje wchodziły bardzo szybko i wszystko poprawiano Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Tak ale np ja nie wyobrażam sobie androida bez modułów xposed... więc nie dla mnie np jest gwarancja moto x style którą posiadam wytrzymała pół roku z fabrycznym softem opieszałość producenta w sprawie aktualizacji andka również mnie irytuje, więc wolę brać sprawy w swoje ręce ;D Cytuj Link to post Share on other sites
Darius_2508 3 Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Szkoda, że forum tylko w wersji angielskiej jest może polskie? Właśnie dowiedziałem się, że Honor 8 będzie miał aktualizację do Androida 7.0 Nougat będzie dopiero w lutym. Trochę mnie to zraziło. Jak wygląda ta aktualizacja w przypadku OP 3T ? Cytuj Link to post Share on other sites
niedziel_niedziel 0 Napisano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 aktualizacja do nougata ma być w styczniu dla wszystkich, wesja beta ruszyła od początku grudnia. Mam aktualnie Oneplus 1,2,3. Własnie kumpel kupił 3T. Problemów z komórkami nie ma - mechanicznych (hardware). W sofcie zawsze można coś polepszyć albo spieprzyc jak np w ostatniej aktualizacji OP2 - rozłączenie sieci komórkowej po czym wymagany restart smartfona. Ten telefon kupują Ci co wiedzą czego chcą. Więc tak jak koledzy piszą gwarancja jest ale raczej Ci się nie przyda. Wyciągasz z pudełka i używasz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts