Skocz do zawartości

Watch Dogs 2 nie widać parametrów podzespołów z MSI Afterburner w trakcie gry.

Recommended Posts

Witam.Jak w temacie.Domyślam się że gra obsługuje DX 12 a MSI Afterburner nie ale znacie  może jakiś podobny program który pokazywałby parametry karty(taktowania,użycie VRAM-u,temperaturę),procesora(taktowania,temperaturę) i pamięci RAM w trakcie gry?Pozdrawiam.

Edytowane przez login1969

msi afterburner dx 12  wersja beta z działającym dx12. Google nie gryzie.

Nie tak dawno pisałem na ten sam temat tylko chodziło o inną grę,wcześniej szukając w Google bo wiem że "Google nie gryzie"( nie potrzebna ta zgryźliwość ) ale nie znalazłem wersji MSI Afterburner z obsługą DX12 dlatego teraz nawet nie próbowałem szukać a tu masz jest wersja z obsługą tych bibliotek.A tak na marginesie gdyby Google wszystko załatwiało to nie potrzebne byłoby to forum.Ale mimo wszystko dzięki.

Zacznijmy od tego ,że gra nie korzysta z DX12 tylko DX11 bo karty od NV na DX12 z swoją technologią by padły na twarz.

MSI blokuje EasyAntiCheat (EAC), ponoć w najnowszym patchu dodali MSI Afterburner do wyjątków.

Swoją drogą gra działa jak pierwszy WD, czyli gównianie 

MSI blokuje EasyAntiCheat (EAC), 

Co to jest EAC?

Zauważyłem że przy poprzedniej wersji MSI Afterburner jak i przy tej,po podkręceniu karty tym programem gra potężnie przycina,szczególnie w trakcie jazdy.Dosłownie zatrzymuje się na pół sekundy.Nawet jak jest w danym momencie 50 FPS-ów to nagle jest stop i gra idzie dalej.A przy zegarach stockowych,nawet jak się włączy Afterburnera to jest ok!A powinno być odwrotnie!Zauważyłem też  że w aktualnej wersji podkręcanie NIC nie daje bo jest tyle samo klatek na sek co przy nie podkręconej karcie.Widać że karta pracuje na zwiększonych zegarach ale przyrostu FPS-ów nie ma.Natomiast w poprzedniej wersji czy też ostatniej wersji  programu przyrost FPS-ów był widoczny  bo około 6-8.Oczywiście pomijając to co pisałem wcześniej czyli tragiczne przycinki przy podkręconej karcie.

Swoją drogą gra działa jak pierwszy WD, czyli gównianie 

Wydaje mi się że jest lepiej z optymalizacją niż w pierwszej części WD ale może dlatego że teraz posiadam monitor z G-Sync...nie wiem ale takie jest moje odczucie.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...