Cashy 0 Napisano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Witam Serdecznie Polecam wszystkim znajomym to forum w razie jakichkolwiek zawahań czy wątpliwości, tym razem pojawiam sie na nim ja z zapytaniem. Zamowilem ten o to monitor http://www.mediaexpert.pl/monitory-led/monitor-lg-24mp88hv-led,id-657406 Planuje go uzywać przez 80% czasu do wykonywania prac na studia i nauki Od czasu do czasu jakaś losowa gra. Pytanie brzmi następująco: Czy w tym pułapie cenowym jest tego wart? Dzięki z góry Edytowane 18 Grudnia 2016 przez Cashy Cytuj Link to post Share on other sites
pietrrokov 122 Napisano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 A jaką masz resztę sprzętu? Cytuj Link to post Share on other sites
Cashy 0 Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Zakup monitora został uwarunkowany zepsuciem poprzedniego W tym momencie jest to leciwa juz bardzo konstrukcja oparta o geforce-a gt 8600. Docelowo wciagu miesiąca/dwóch zostanie całkowicie wymieniony na zestaw w pułapie cenowym do około 3000pln. Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Jak już go dostaniesz, to pochwal się jak ze stabilnością podstawki. Puknij go lekko i zobacz jak się buja jak wahadło. LD ostatnio robi "bardzo solidne" podstawki. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Zaraz, zaraz... Monitor już zamówiłeś i teraz pytasz czy warto? Chyba deczko za późno... Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Podzielam zdanie kolegi wyżej. Choć masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyny. Monitor jest ok, do Twoich potrzeb wystarczający. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
Cashy 0 Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Właśnie jadę odebrać dam znać co i jak Edit: Do produktu byłem przekonany na jakies 80% ale stwierdziłem ze warto was dopytać w międzyczasie. Gdyby ktokolwiek z was po prostu dostarczył argument, który całkowicie odradza ten model to wtedy bym się zastanawiał i ewentualnie odwoływał. Produkt kupowałem internetowo i tak jak wspomnieliście przysługuje 14 dni na zwrot a najpewniej skończyło by się na wymianie na inny w podobnej klasie cenowej, wiec wilk syty i owca cała Co do podstawki, wydaje się być solidna, a sam monitor po pchnięciu jakoś przesadnie nie chybocze. Sam monitor robi świetne wrażenie ze względu ze jego przedni panel to prawie tylko i wyłącznie faktyczny wyświetlacz. Jakieś dodatkowe komentarze na co zwrócić uwagę mile widziane, dzięki z góry Pozdrawiam Edytowane 18 Grudnia 2016 przez Cashy Cytuj Link to post Share on other sites
Łukasz159 0 Napisano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 Właśnie jadę odebrać dam znać co i jak Kolego daj info czy jesteś zadowolony z monitora? Wszystko OK? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Mam ten monitor 3 miesiące. Jedynie mogę się przyczepić do lekkiego backlight bleeding (przypadłość ipsów) i szkoda, że nie zrobili pilota żeby łatwiej sterować głośnością/zmianą złącza. Co do podstawy, to trzeba mocno poruszyć biurkiem żeby zatrząsł się monitor. Pod tym względem jest lepszy niż mój poprzedni LG IPS224V. Edytowane 7 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Link to post Share on other sites
vikingpl 28 Napisano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 A od kiedy to backlight bleeding jest przypadłością ipsów? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Tanich IPSów tak. Edytowane 7 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Link to post Share on other sites
vikingpl 28 Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Bbl nie ma nic wspólnego z technologią ips. To ogólna wada paneli ledowych. Chyba że mówisz o ips glow czyli srebrzeniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Łukasz159 0 Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Mam ten monitor 3 miesiące. Jedynie mogę się przyczepić do lekkiego backlight bleeding (przypadłość ipsów) i szkoda, że nie zrobili pilota żeby łatwiej sterować głośnością/zmianą złącza. Co do podstawy, to trzeba mocno poruszyć biurkiem żeby zatrząsł się monitor. Pod tym względem jest lepszy niż mój poprzedni LG IPS224V. Czy posiadasz u siebie możliwość wyboru opcji Auto Konfiguracja? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Auto konfiguracja działa pewnie tylko pod VGA. Cytuj Link to post Share on other sites
Łukasz159 0 Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Auto konfiguracja działa pewnie tylko pod VGA. Monitor mam podłączony pod HDMI, więc możliwe jest to co piszesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 No ja tak samo mam podłączone pod hdmi konsolę i komputer. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts