GrinTi 2 Napisano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Witam, mam problem z kartą graficzną, tzn obstawiam, że to karta. Nagle pojawiła się informacja, że sterownik karty został zatrzymany, ale przywrócono go do działania, potem zainstalowałem sterowniki Nvidia 376.33 i uruchomiłem Battlefielda 1, podczas ładowania gry ekran zrobił się kolorowy i dziwnie wzorzysty, a do tego komputer nie reagował na żadne klawisze, jedyne co zdążyłem zauważyć to jakiś błąd związany ze sterownikami, po restarcie zmieniona był rozdzielczość i w menadżerze urządzeń przy karcie graficznej widniał błąd "System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)" Usunąłem kompletnie sterowniki, zainstalowałem jeszcze raz nieco starsze, ale problem nadal występuje. Do tego na ekranie jest mnóstwo cienkich poziomych kropkowanych linii. Mam nadzieję, że to coś z oprogramowaniem, a nie z kartą. Cytuj Link to post Share on other sites
sword88 560 Napisano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Pochwal się co to za karta, możliwe że zimne luty, zobacz na innym kompie czy karta kończy żywot. Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Pochwal się co to za karta, możliwe że zimne luty, zobacz na innym kompie czy karta kończy żywot. GTX 670 od ASUSa Cytuj Link to post Share on other sites
sword88 560 Napisano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Jak masz miernik to sprawdź jeszcze napięcie, może zasilacz niedomaga i stąd też mogą być takie cyrki. Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Jak masz miernik to sprawdź jeszcze napięcie, może zasilacz niedomaga i stąd też mogą być takie cyrki. http://i64.tinypic.com/2w6vyf7.jpgJutro będę sprawdzał, dodam, że tak wygląda ekran Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Z ciekawości możesz jeszcze taktowania jej obniżyć ale to pewnie jej koniec. Cytuj Link to post Share on other sites
sword88 560 Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Karta zaczyna kończyć żywot, dla spokoju możesz zobaczyć jeszcze czy na innym zasilaczu jest tak samo(jeśli masz od kogo pożyczyć) Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 nawiedziło cie stado artefaktów, panie autorze , obniż taktowanie pamięci, jeśli nie zadziała, piekarnik albo kraina wiecznych łowów Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Włożyłem inną kartę (Radeon HD7770) i działa, a jest opcja żeby wejście w karcie się zwaliło? Cytuj Link to post Share on other sites
Puciek15 38 Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 W pewnym sensie jest. Spróbuj na innym kablu i wejściu. Piekarnik to ostateczność. A może używasz jakiejś przejściówki do monitora ? Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Tak, mam przejściówkę, ale to raczej nie jej wina, bo tego Radeona podłączyłem przez tą właśnie przejściówkę Edytowane 16 Grudnia 2016 przez GrinTi Cytuj Link to post Share on other sites
sword88 560 Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Opalarka lub lutownica lepsza według mnie nie trzeba sie bawić w pieczenie placka, ostatnio tak reanimowałem laptopa. Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 I co wszystkie luty trzeba by jakby poprawić tak? Pytam bo nigdy się nie bawiłem w takie rzeczy. Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 nie , opaarką jak suszarą z dość bliskiej odległości je podgrzewasz, pod wpływem ciepła metal się rozszerza jak zapewne wiesz i jak gdzieś jakiś nie styka, to idzie to w ten sposób naprawić, aczkolwiek ja 4 karty w piekarniku naprawiłem Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 I trzeba ją podgrzewać od tej tylnej strony w sensie nie od strony chłodzenia tylko z drugiej tak? No i zakładam, że do tego trzeba zdemontować chłodzenie. Cytuj Link to post Share on other sites
sword88 560 Napisano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Tak, trzeba zdemontować chłodzenie i opalasz czapkę rdzenia (tam gdzie jest pasta termoprzewodząca którą wcześniej usuwasz), tylko z przerwami żebyś zaraz nie przetopił, mi 5minutowe wygrzewanie pomogło, ale też nie spodziewaj się że karta będzie działała nie wiadomo ile i robisz to na własne ryzyko (możesz bardziej uszkodzić) . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts