hajper 743 Napisano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Nie widziałem tutaj tematu o tej serii. Producent - allegro. W obsadzie są znani aktorzy (Olaf Lubaszenko, Jerzy Stuhr, Robert Więckiewicz, Tomasz Drabek). W skrócie - polskie legendy w nowym wydaniu. Do tej pory wyszło pięć części - Twardowsky, Smok, Twardowsky 2.0, Bazyliszek i Jaga (i w takiej kolejności polecam oglądać). Oprócz odcinków wypuszczanie są również materiały z kręcenia a także teledyski do ścieżki dźwiękowej (a nawet ebooki). Za oprawę graficzną odpowiada Tomasz Bagiński. Na końcu każdego odcinka (po napisach) można znaleźć zapowiedź następnego odcinka, a w teledyskach historie bohaterów. Twardowsky: Smok: Twardowsky 2.0: Operacja Bazyliszek: Jaga: Do tego teledyski: Aleja Gwiazd (historia Lucyny z Twardowskyego): Mój jest ten kawałek podłogi (historia Eugeniusza Bardachy z Bazyliszka): Niedługo wychodzi teledysk do "Jaskółki" (z Jagi - 16 grudnia). Ja czekam na następne części, mam nadzieję że skleją coś pełnometrażowego. Następna historia prawdopodobnie zahaczy o Peruna (w sumie powinno być Piorun albo Pierun, no ale niech będzie ). Edytowane 11 Grudnia 2016 przez hajper 2 Cytuj Link to post Share on other sites
tls01 2 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 mam nadzieję że skleją coś pełnometrażowegoBagiński nie ma przypadkiem zająć się kręceniem Wiedźmina? Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Ma, mam nadzięję , że wyjdzie dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Również obejrzałem wyżej wymienione i bardzo mnie zaciekawiły i zaskoczyły jednocześnie skalą wykonania jak na filmy wypuszczane na yt:) Cytuj Link to post Share on other sites
hajper 743 Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Teledysk do Jagi (Jaskółka Uwięziona) Edytowane 18 Stycznia 2017 przez hajper Cytuj Link to post Share on other sites
kamyki_80 4 Napisano 3 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 nie zapominajmy, że polskie jest najlepsze Cytuj Link to post Share on other sites
alinaa 0 Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Bardzo dobre produkcje! Nie mogę doczekać się następnych Cytuj Link to post Share on other sites
preKsawery 1 Napisano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Przede wszystkim kunszt sztuki reżyserskiej. Pomysł jest mega, wykonanie jeszcze lepsze. Wiadomo, ze są lepsze i gorsze części, ale ogólnie produkcja na bardzo dobrym poziomie. Czekam na więcej. Chyba Jaga jest najlepsza według mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Sporo czasu nic sie nie dzieje.Tez czekam na nowa legende. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts