darkcreed123 0 Napisano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Witam mam pewien problem otóż , kiedy zaktualizowałem sterowniki do karty graficznej usunął mi się amd catalyst control center w którym mogłem ustawić nasycenie kontrast itd obrazu . Moje pytanie tkwi w tym gdzie w AMD Radeon Software Crimson ReLive znajdę tą zakładkę ? Dziękuje za pomoc z góry Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Na dolnym Pasku są Preferencje, potem wchodzisz w dodatkowe ustawienia karty, zobaczysz tam resztki CCC Cytuj Link to post Share on other sites
Sallice 1 Napisano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Usunęli to w tej wersji sterowników, musisz zainstalować stare. Cytuj Link to post Share on other sites
darkcreed123 0 Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Dzięki za fast odpowiedz ale właśnie mam takie coś http://www.tinypic.pl/m29lf1r3og9q kurde a nie da się tego jakimś programem zrobić ? Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Dziwne, u mnie to jeszcze działa Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 "Dodatkowe ustawienia" są krojone z każda wersją. W porównaniu do 16.9.2 mi zostały już tylko podstawowe info o monitorze i wybór formatu pixeli. Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Nawet jeśli usuwają te funkcjonalności, to nie ma co płakać, bo to były tylko cyfrowe korekcje, które jedynie pogarszają jakość obrazu. Prawdziwe korekcje należy zawsze wykonywać w monitorze, a nie w ustawieniach karty grafiki.Pozatym jeśli nadal ktoś lubi sobie psuć jakość obrazu cyfrowymi korekcjami, to wciąż może to zrobić w Windowsie (Uruchom -> colorcpl) Cytuj Link to post Share on other sites
darkcreed123 0 Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Nawet jeśli usuwają te funkcjonalności, to nie ma co płakać, bo to były tylko cyfrowe korekcje, które jedynie pogarszają jakość obrazu. Prawdziwe korekcje należy zawsze wykonywać w monitorze, a nie w ustawieniach karty grafiki. Pozatym jeśli nadal ktoś lubi sobie psuć jakość obrazu cyfrowymi korekcjami, to wciąż może to zrobić w Windowsie (Uruchom -> colorcpl) typie uwierz mi ze ten obraz w porównaniu do tamtego( gdzie byla opcja nasycenia kolorów ) wygląda jak gó**o Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Nie ma na to szans bo tak monitory nie działają... jesli obraz bez "cyfrowego psucia" wygląda subiektywnie "kiepsko" to jest to wina samego monitora i braku porównania do czegoś lepszego albo zwyczajnie problem tkwi gdzieś jeszcze.Polecam: http://www.lagom.nl/lcd-test/? I proszę może bez tego "typie", bo mówię to wszystko z kilkuletnim doświadczeniem jako grafik i fotograf. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez ReznoR Cytuj Link to post Share on other sites
darkcreed123 0 Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 OK sorki a wiesz może czy jest jakiś program co nasyca obraz ? Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Aj. Nie, korekta. Akurat nasycenia kolorów raczej nie. To zwiększenie "nasycenia kolorów" tak naprawdę jedynie oszukuje wzrok, zmniejszając ilość odróżnialnych/widocznych kolorów na ekranie, oraz podbija te kolory które normalnie byłyby przytłumione, dzięki czemu obraz wydaje się bardziej "żywy", ale nie ma to nic wspólnego z naturalnością obrazu. Wprowadza jedynie oczy w błąd. Proponuję przyzwyczaić się do "naturalnego" obrazu, a po jakimś czasie zauważysz, że jesteś w stanie dostrzec więcej szczegółów.No a w przyszłości dobrym pomysłem jest odłożenie na lepszy monitor Takie na matrycach IPS czy AMVA+ już potrafią dostarczyć sporej frajdy. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez ReznoR Cytuj Link to post Share on other sites
darkcreed123 0 Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 no tak tam jest tylko kontrast a ja chce ogólnie nasycenie zmienić w takich grach jak np skyrim gdzie kolorystyka wydaje się być czarno biała nasycenie odgrywa tam dużą rolę gra wtedy wygląda jak petarda Cytuj Link to post Share on other sites
tobexor 180 Napisano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 no tak tam jest tylko kontrast a ja chce ogólnie nasycenie zmienić w takich grach jak np skyrim gdzie kolorystyka wydaje się być czarno biała nasycenie odgrywa tam dużą rolę gra wtedy wygląda jak petarda polecam mody np ENB albo sweet FX Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 Nigdy bym nie określił Skyrima za bezbarwnie wyglądającego, a grałem w wersję premierową bez żadnych modów na monitorze LCD z 2005 roku na matrycy TN... Może faktycznie masz coś nie tak z monitorem. Cytuj Link to post Share on other sites
tobexor 180 Napisano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2016 w skyrimie kolory nie są słabe tylko oświetlenie tak działa i je wybiela przez co wyglądają na blade wystarczy dodać mod na lepsze oświetlenie i cieniowanie a gra wygląda o wiele lepiej do tego tekstury 4k i jest git Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts