Skocz do zawartości

AOC I2369VM stopień uszkodzenia

Recommended Posts

Cześć,

mój AOC uległ uszkodzeniu, w prawym dolnym rogu jest jakby pajęczynka (pęknięcie pod zewnętrzną szybką ekranu) i "rozlanie" które przechodzi w górę i w bok jak na zdjęciu

http://images81.fotosik.pl/225/c4aced4f6fe763f5gen.jpg

zdaję sobie sprawę że cudów już z nim nie będzie, ale chciałbym się zapytać czy monitor z takim uszkodzeniem jeszcze komuś do czegoś może się przydać? Na części czy coś w tym stylu, po prostu nie wiem czy jest sens wystawiania go gdzieś czy nadaje się już tylko na śmietnik.

Co do okoliczności uszkodzenia to niestety nie wiem jak to się stało, dziś włączyłem i już tak było. Najpewniej mój 3 letni synek coś zmajstrował i tu pytanie kolejne czy jest w ogóle po co ubiegać się z takim czymś o gwarancję czy raczej nie ma na nic szans?

Edytowane przez jarmel

Mam Yiiamę i podobnie wyglada z tym że u mnie wygląda to lepiej.Mniejsza powierzchnia w tych paskach.Monitor 3-letni.Też się zastanawiam czy go gdzieś wystawiać.Przez parę miesięcy używałem go bez żadnych problemów,dużo grałem i szczerze mówiąc nie przeszkadzało mi to bo w zasadzie cały czas patrzy się w środek monitora.Chwilami zapominałem że po bokach są paski.Ale wreszcie kupiłem nowy.Można spróbować wymienić matrycę ale nie mam czasu się w to bawić.Być może ktoś kto ma o tym pojęcie dałby radę i monitor jeszcze długo by mu służył.Na początku patrzyłem w necie za matrycami i za 200 zł można było coś wybrać. Myślę że gdybym wziął za niego 100 zł. to byłoby ok bo i tak stoi nie używany.Za nowego dałem 700 zł

A o gwarancji niestety możesz zapomnieć bo jest uszkodzony mechanicznie.

A tak na marginesie,jak dodać zdjęcie na tym forum?Może to dziwne bo jestem już tutaj od dłuższego czasu ale nigdy nie potrzebowałem wrzucać zdjęć.Teraz spróbowałbym wrzucić zdjęcie na przykład mojego monitora.

Edytowane przez login1969

Co do okoliczności uszkodzenia to niestety nie wiem jak to się stało, dziś włączyłem i już tak było. Najpewniej mój 3 letni synek coś zmajstrował i tu pytanie kolejne czy jest w ogóle po co ubiegać się z takim czymś o gwarancję czy raczej nie ma na nic szans?

Matryca się rozlała, to uszkodzenie powstało po uderzeniu w ekran. Jeśli masz gwarancję na ten monitor możesz zapytać czy naprawią Ci ten monitor, ale za tę naprawę będziesz musiał zapłacić.

A tak na marginesie,jak dodać zdjęcie na tym forum?Może to dziwne bo jestem już tutaj od dłuższego czasu ale nigdy nie potrzebowałem wrzucać zdjęć.Teraz spróbowałbym wrzucić zdjęcie na przykład mojego monitora.

Możesz skorzystać np. z tej strony fotosik.pl

Wgrywasz zdjęcie, w rodzaj kodów wybierasz bezpośredni adres do zdjęcia, w rozmiar zdjęcia wybierasz rozmiar oryginalny i link do zdjęcia w temacie na forum wstawiasz pomiędzy tag img:

[img=link do zdjęcia]

Możesz też skorzystać z wstawienia zdjęcia jako miniatura, w rodzaj kodów wybierasz forum dyskusyjne, w rozmiar zdjęcia wybierasz rozmiar oryginalny i wstawiasz wygenerowany kod w temacie na forum.

Edytowane przez wsde

.... link do zdjęcia w temacie na forum wstawiasz pomiędzy tag img:

[img=link do zdjęcia]

Możesz też skorzystać z wstawienia zdjęcia jako miniatura, w rodzaj kodów wybierasz forum dyskusyjne, w rozmiar zdjęcia wybierasz rozmiar oryginalny i wstawiasz wygenerowany kod w temacie na forum.

Nie bardzo rozumiem ".... link do zdjęcia w temacie na forum wstawiasz pomiędzy tag img"

A masz model matrycy? Rozbierałeś monitor? Jest ładnie napisane z drugiej strony matrycy, Serial Number itd. bo mogą być różne

Właśnie nie mogę go rozebrać.Nie ma żadnych śrubek,prawdopodobnie jest to wszystko montowane na wcisk ale nie wiem,nie ma gdzie nawet włożyć śrubokręta żeby ewentualne zaczepy rozdzielić.

Chyba o to chodziło 

http://www.fotosik.pl/zdjecie/9d34c5a41ad4d76a

Edytowane przez login1969