Zext42 0 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Witam W UEFI jak ustawie napiecei procesora na manual i konretną wartość to niestety nie utrzymuje tej wartości. Napięcie sprawdzam Intel Extreme Tuning Utility wartość waha się 1.191-1.302 V, bez obciążenia. W CPU-Z to samo. Próbowałem z LLC ustawione na level 1, reset UEFI również bez efektów. Procesor i7 6700k bez OC. Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Zext42 Cytuj Link to post Share on other sites
bonnydirt 72 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Wyłącz oszczędzanie Energi. Intel SpeedStep Technology (EIST, EISST) Tylko po co chcesz to zmieniać ? Edytowane 4 Grudnia 2016 przez bonnydirt Cytuj Link to post Share on other sites
Zext42 0 Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Oszczędzanie energii wyłączone.1 bez OC bezsensu zeby CPu było na tak wysokim napieciu. 2. nie moge zrobić OC ponieważ napięcie mi szaleje Cytuj Link to post Share on other sites
bonnydirt 72 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Wersja biosu najnowsza ? 2003 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Zext42 0 Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Wersja biosu najnowsza ? 2003 ? Tak Cytuj Link to post Share on other sites
sawio 0 Napisano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 ja mam to samo nie wiem co robic napiecie i temp mi szaleja czytałem zeby dac offset na - muszę sprawdzić Cytuj Link to post Share on other sites
N3ville 3 Napisano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2016 Czy Al Suit 3 zainstalowany ? Jesli tak proponuje zaczac od jego odinstalowania nie wiem jaki to ma jeszcze wplyw moze jestem nie zbyt pojety ale posiadam Asus z170 Deluxe + 6700k i po odinstalowaniu tego syfu komputer zaczal zachowywac sie normalnie z tym ze u mnie zarzucalo nawet napiecie 1.44v na standardowych zegarach Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Moge jedynie jeszcze dodac ze sprawdzalem wiele sposob zmiana napiecia na sztywno w manual nie dzialao offset i adaptive, rowniez llc.Al Suit programu ktory takze nie dzialal bo kazda zmiana napiec nie dawala rezultatu zostal odinstalowany po tym wszystko zaczelo byc tak jak ustawiam w biosieWysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts