Skocz do zawartości

Laptop głównie do gier

Recommended Posts

Dzień dobry. 

1) Kwota przeznaczona na zakup: 2000zł (jeśli trzeba dołożyć 300zł, to się uda)

2) Laptop nowy/używany: Oto jest pytanie

3) Rozmiar matrycy: 15,6 (fajnie, gdyby było to FHD)

4) Główne zastosowanie: Gry (fifa, anno, może coś jeszcze), programy których używa przeciętny student

5) Miejsce użytkowania: dom, uczelnia

6) Wymagania specjalne: matowa matryca

7) Osobiste preferencje: Brak

8) System operacyjny: Z systemem

9) Własna propozycja: I tu się zaczyna mój dylemat. ***posiadam też PC (i5-760, gtx 560)

Poszukuje laptopa od dłuższego czasu. Rozważam różne opcje. Z racji mojego pecha do sprzętu, na używany sprzęt patrzę trochę nieufnie (wymieniałem już kartę graficzną w PC z powodu artefaktów, głośnik w telefonie, czytnik płyt w PSP - byłe tego trochę. Jeśli chodzi o model używany, to przeglądam allegro, olx - LENOVO y50(szukać tańszych z 860, czy koniecznie 960m?). Jeśli chodzi zaś o model nowy (bądź np z outletu w x-komie na allegro), to nie mam pomysłu.

Wiem, że tematów było już kilka, ale żaden dostatecznie mnie do niczego nie przekonał. 

ps. jeśli używany, to MUSI mieć jeszcze gwarancję.

Lenovo Y50 z GTX 860M jest wyposażony w matrycę typu TN (klik). Modele z GTX 960M posiadają matrycę IPS (kilk). Y700 (klik) ma przeprojektowany układ chłodzenia i interfejs M.2 na montaż dysku SSD, natomiast oba nie posiadają napędu, więc w pierwszym modelu możesz mieć tylko jeden dysk twardy.

Gdybyś miał do wydania z 3 tyś to mógłbyś zainteresować się Y700, ale w tej cenie to tylko Y50.

Rozumiem. W takim razie postawię na wersję z 960m.

Jak rozumiem nad nowym nie ma co myśleć? Podejrzewam, że miałbym maksymalnie 940m/mx?

Jeśli mógłbyś, to poproszę również o polecenie czegoś z nowych laptopów (w cenie 2200/2300) - siostra będzie również kupować lapka, a ona może nie chcieć używanego - zastosowanie podobne - youtube, jakieś gierki typu anno, office. Może jakiś nowy Dell z i5-7200U i R7 445m starczy?