renji 0 Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Witam Stary 3770k i GTX 770 16 GB ram powoli przestaje dawać radę w projektowaniu 3D, Straciłem soje miejsce w domu i praca zmusza mnie do tego, że często muszę swój komputer przenosić. Obecny jest ciężki wielki, przez to nieporęczny, a na nowym miejscu w domu nawet nie mam go gdzie za bardzo postawić żeby nie przeszkadzał. Nie wspomnę o tym, że stoi w miejscu wizytowym i druga połowa płacze, że stoi takie koromysło RV01. Córka dostaje mój obecny, bo obecnie ma Q8200 które też już nie daje rady. W związku z powyższym postanowiłem wykorzystać obudowę Silverstone RVX02 która kiedyś była używana do centrum multimedialnego z którego nikt nie korzystał, chybiony pomysł. Jednak teraz powinna sie sprawdzić biorąc pod uwagę powyższe wymagania. Małe, lekkie, rączkę można dokupić i nosić jak walizeczkę. Tylko muszę kupić bebechy i tu się motam. Co robię, grafikę wielkoformatową 2D, Budynki 3D do tego rendery, to moja praca dodatkowa. I oczywiście czasami gram, dlatego potrzebuję trochę takiej hybrydy. Chciałbym aby maszyna wystarczyła na 5 lat mniej więcej. Wstępnie jest takCPU Intel Core i7-6700K – I5 morze być za słaby do mojej dodatkowej pracy. K bo różnica w cenie nie jest wielka a pewnie kiedyś go podkręcę niekoniecznie w tej obudowie. Jest jeszcze opcja i7 7700K bo prawdopodobnie zakupu dokonam po świętach.CCPU Wybór za wielki nie jest: 1. Silverstone Argon AR06 2. Scythe Big Shuriken 2 Rev. B SCBSK-2100 3. Thermalright AXP-100R Tu ja i kolega z elektrody skłanialiśmy się ku Scythe MOBO ASUS Z170I PRO GAMING – Wyboru wśród ITX z Z170 wielkiego nie ma, a ceny też trochę z kosmosu. Ten ASUS ma wszystko czego mi potrzeba i przede wszystkim M.2. Padło na Asusa bo akurat nigdy mnie ich płyty nie zawiodły, jedna chodzi 11 rok bez problemów.RAM 16GB (2x8) Corsair Vengeance LPX DDR 3000MHz CL15 PSU Corsair SF Series 600W Sharkoon SilentStorm SFX 500W 600W według kalkulatorów to z zapasem nawet na OC. Pełna modularność ma duże znaczenie kable mogę dorobić idealne na długość i tylko te które mi potrzebne. Nie wiem który z tych dwóch, w tej chwili to oba spełniają kryteria pytanie który tak naprawdę będzie cichszy. GPU Najprawdopodobniej GTX 1070, a jak nie to 1060 w zależności od cen po świętach. I teraz wasze opinie rady itp. Mało nie wydam więc chciał bym to wydać w miarę dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts