ashur 1 Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 (edytowane) Witam, przymierzam się do zakupu nowej karty graficznej do swojego sprzętu. Obecnie posiadam dosyć stare komponenty, AMD Phenom 550 x2, 4 GB RAM, Geforce GT 240, Modecom 480 W + płyta głowna Gigabate MA770T-UD3P.. Zdaje sobie sprawę, że zakup takiej karty do obecnego sprzętu niewiele mi da, aczkolwiek chciałbym odpalić choćby overwatcha na LOW ustawieniach dopóki nie zakupie reszty sprzętu (początek przyszłego roku +-). Myślę konkretnie nad GTX 1060 jako że jestem zdania jak kupować, to odrazu coś porządnego. Zastanawiam się, który producent będzie najodpowiedniejszy ? Celuje w model z 6 GB Ramu. Może głupie pytanie, ale czy nie istnieje ryzyko uszkodzenia karty przy tej konfiguracji w jakiś sposób ? Z chęcia przeczytam dodatkowe uwagi Edytowane 29 Listopada 2016 przez ashur Cytuj Link to post Share on other sites
ultramateo 11 Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Naprawdę nie warto teraz kupować GTX 1060 do takiego słabego procka nic ci to nie da. Ponadto na początku roku ma wyjść AMD Vega, więc zaczekaj i zbuduj cały zestaw. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts