chrisryane 0 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Witajcie, mam 4 możliwości wyboru karty dźwiękowej. Zastanawiam się, którą wybrać: 1. Zintegrowana karta Realtek ALC1150 na płycie MSI Z97-G43. 2. Sound Blaster Audigy SB1394. 3. Asus Xonar DS/A. 4. AUDIOTRAK PRODIGY HD2 ADVANCE DE. Mam głośniki SP-HF1800A. Problem polega na tym, że wczoraj zainstalowałem Windows 10, który nie widzi Audiotraka. Asusa i Audigy jeszcze nie próbowałem. Do czego potrzebuję dźwięku? 1. Skype i nagrywanie podcastów. 2. Muzyka. 3. Filmy. 4. Okazjonalnie gry. Pozdrawiam, Kuba Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Myślę, że najlepszym wyborem będzie pozostanie na integrze.Rożnicę będą małe jakościowo. Może się zmienić troszkę styl grania, z Audigy dojdzie nieco więcej basu, a z Xonarem czy Audiotrakiem więcej wysokich oraz dynamiki, o ile oczywiście to usłyszysz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
chrisryane 0 Napisano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 adivxv - dzięki za odpowiedź i argumenty Cytuj Link to post Share on other sites
mw1975 230 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Jestem właścicielem Audiotrack Prodigy Cube. Pomimo pracy na starych kolumnach, jest pewna różnica. Przede wszystkim, pomiędzy moim Realtekiem a Audiotrackiem słychać większą czystość muzyki. Szumy karty wewnętrznej zasłaniają detale tła. Przez to muzyka jest mniej wciągająca. Tutaj masz sterowniki pod Windows 10. Spróbuj je zainstalować. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
svzuka650 7 Napisano 28 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 toznice bedzie napewno slychac...to tak jakby ktos zapytal co lepsze zontegrowane gpu czy dedykowane... Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Po jakiemu to jest napisane, a po drugie jaką, to różnice ma niby usłyszeć? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts