Skocz do zawartości

Granie i Windows 10

Recommended Posts

Mam windows 7 pro i zastanawiam sie nad przejściem na Windows 10 Pro. Z 7 jestem bardzo zadowolony ale powód, dla którego się zastanawiam nad przejściem to nowe gry konkretnie Forza 6 i 3 oraz Gears of Wars.

Czytałem wiele różnych opinii o problemach na 10 jak to teraz wygląda czy gry ze steama i starsze działają czy są problemy? Czasami lubię wracać do starych gier, do tej pory mam pudełkowe np. Final Fantasy VII, Diablo 1 czy quake 3 ;)

Czy steam działa gorzej na W10 czytałem przypuszczenia, że Microsoft updatami po cichu ma pogarszać działanie steama tylko czy to prawda?

Prosiłbym o wypowiedzi osób grających na W10.

Mi się jeszcze nie zdarzyło  czegoś nie odpalić. Supreme Comander (1/2), Star Craft, Transport Tycon Deluxe, Transport Giant, Kreski, Żużel 2012, Vermer, Sim City, Men of War (cała seria - chociaż na początku brakowało jakiejś tam biblioteki). Ogólnie gry ze Steama nawet jak na początku któraś z mojej kolekcji nie chodziła to teraz latają wszystkie.

Nie ładujcie takich tekstów, różnice w pomiarach Win 7 vs. Win 10 zazwyczaj mieszczą się w błędzie pomiarowym (i to najczęściej na korzyść Siódemki). To napisawszy, mogę przyznać, że przez kilka miesięcy mojego obcowania z Windows 10 nie kojarzę istotnych problemów z działaniem starszych gier.

Edytowane przez radosuaf

Sam się przesiadłem ostatnio z w7 na w10pro i teorie o tym, że gry działają lepiej to mit dla mnie. Sam system sprawuje się ok, póki co żadnych problemów z nim nie miałem. Z minusów w10 jakie jak dotąd zauważyłem to brak obsługi vram powyżej 4gb w enb do skyrim`a (nie wiem po czyjej stronie wina leży). Ale to trzeba być mega fanem tej gry i moddingu, żeby była to dla kogoś istotna wada. Jak masz ochotę na Gears of War 4 to migruj, gra naprawdę niezła.

Prawda taka, że różnicy nie ma w grach, win 7, 8.1, 10, to samo, acz wiadomo im nowszy windows tym gorsza kompatybilność ze starociami, no ale jak ktoś szuka kompa do grania w gry z 2000 roku to polecam XP. No i 10 ma niby dx12, choć jak to w grach wypada to póki co nie ma szału 

Na razie właśnie DX12 to tylko microsoft robi chyba :D  Ja w sumie tylko chcę dla Forzy i Gears of Wars (chociaż odstrasza cena tych gier) reszta na W7 wszystko chodzi i nie mam powodów do narzekania na ten system.

A czy ktoś z Was miał doświadzcenia z usunięciem/zablokowaniem "czegoś" z dysku przez microsoft ?

Da gry które dostaja boosta w win 10 i są takie co chodzą minimalnie wolniej, ale jednak na win 10 więcej gier będzie działać lepiej do tego chyba sterowniki nvidi lepiej sa dopracowane dla win 10, no i jednak jest te dx12 . Np ja sporo bosta rok temu poczułem w grze Pcars na grafice nvidi ale też kolega z R9 290x również w tamtym czasie podobnie mówił że sporo Fps w tej grze zyskał po przejsciu na W10

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...