Grzech10 0 Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Witam poszukuje drukarki do ceny jw. jesli bedzie warto doplacic 50-100 zl to tez prosze o propozycje Moje wymagania to: Wifi,tania eksploatacja tzn. zeby koszt wydruku byl jak najmniejszy,fajnie tez jakby miala glowice ICSS czy jakos tak to sie nazywa ktora zapobiega zasychaniu tuszu ,latwo dostepne zamienniki oraz przydal by sie druk dwustronnicowy.Oczywiscie chcialbym zeby byly w nim conajmniej 3 funkcje-drukarka,skaner,kopiarka .Zeby miala czytelny ekran i dosc duza ilosc kopii na minute.W tych pieniadzach raczej laserowej nie dostane ktora ma kolor chyba ze ktos ma i poleca to tez bym sie mogl zastanowic. Po glowie chodzil mi jakis brother ,co o tym sadzicie .Oraz ostatnia sprawa drukarka powinna byc dosc mala zeby mi sie zmiescila na biurku Z gory dziekuje za odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
kml700 92 Napisano 24 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 BROTHER DCP-J105 sam posiadam i polecam , tani koszt wydruku , wi-fi,system zapobiegania zasychaniu , bardzo wydajne tusze. Jedyny minus jak dla mnie to brak druku dwustronnego . Albo coś takiego BROTHER DCP-T500W - jeszcze tańszy koszt wydruku ale większa cena samego urządzenia . Cytuj Link to post Share on other sites
kasperczak15 3 Napisano 25 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Spójrz jeszcze na Epson L365. System stałego zasilania w tusz (system ITS), tanie tusze ok 25 zł za butelkę 70ml. Oprócz tego w zestawie masz 3 buteleczki tuszu czarnego i po jednej kolorowego. Dodatkowo do końca grudnia jest cashback na drukarki zakupione od 01.11 do 31.12, sam ostatnio nabyłem ten model a cashback był miłą niespodzianką Za ten model jest 130 zł zwrotu Sam myślałem nad Brotherem DCP-T500W bo cena niemal identyczna ale w internecie nieco więcej na plus wychodzi dla Epsona + zwrot gotówki + Epson jest sporo mniejszy od Brothera co miało dla mnie niemałe znaczenie Cytuj Link to post Share on other sites
Grzech10 0 Napisano 25 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Jeszcze jakies inne propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
sunsee 30 Napisano 28 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Jakiś brother, one najmniej sprawiają problmu jeśli chodzi o zamienniki, model j105 jest dosyć popularny, podobnie j100 Cytuj Link to post Share on other sites
Kato28 7 Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 (edytowane) J100 taka nieco okrojona wersja, dużej różnicy w sumie nie ma między nimi, w cenie też nie. Także sugerowałbym również któryś z brotherów DCP. Minus to brak duplexu, ale za to nadrabia tanimi zamiennikami (na dobretonery.pl masz chociażby jetworld około 15zł), dobrą jakością wydruku oraz wi-fi. Drukarka zapobiega też zasychaniu tuszy co jest również fajną sprawą. Edytowane 29 Listopada 2016 przez Kato28 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sunsee 30 Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Z tym zapobieganiem wysychaniu to takie trochę naciągane ale jeśli się druknie przynajmniej raz na te 2 tygodnie i urządznie będzie podłączone do prądu i włączone to nie powinno być źle, nie warto też kupować najtańszych zamienników, tylko jak już to ze średniej półki cenowej Cytuj Link to post Share on other sites
wojażer 0 Napisano 30 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 ja tam zawsz ale to zawsze wybieram HP, mam pełne zaufanie do tej marki Cytuj Link to post Share on other sites
bo936 4 Napisano 30 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Jak ktoś wyżej napisał fajną sprawą są właśnie te Epsony czy Brothery z systemem ITS, nic tańszego nie dostaniesz w eksploatacji... Faktycznie raczej w tym budżecie możesz mieć problem z dupleksem chociaż tych epsonów jest kilka modeli z tego co się orientuję L655 go ma ale to troszkę już wyższy koszt Zobacz Epson xp-610, z dostępnością zamienników nie powinieneś mieć problemu i dobrze drukarka na nich pracuje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts