Kamil9477 0 Napisano 23 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 (edytowane) Witam, zastanawiam się nad zakupem dwóch telefonów Xiaomi. Mi 4c oraz Mi 5 i mam kilka pytań: 1. Gdzie najlepiej je kupić? znalazłem takie stronki: www.ibuygou.com oraz www.xiaomiforsale.com Niedługo Black Friday to może są jakieś pewne sklepy z promocjami? 2. Czy zamawiając telefon z Chin można się spodziewać jakiś dodatkowych opłat w postaci cła albo jakiegoś podatku? jeśli tak to czy często się to zdarza? 3. Jak jest z realizacją napraw na gwarancji? muszę do Chin wysyłać? 4. Czy te telefony mają wgrany język polski? 5. Może polecicie mi jakieś inne telefony w tym przedziale cenowym? tj. jeden telefon do 600 zł a drugi koło 1000 Edytowane 23 Listopada 2016 przez Kamil9477 Cytuj Link to post Share on other sites
abes99 2 Napisano 23 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Ja kupowałem u Goldiego (w sumie 3 szt. Mi4C). Wybierając Sellers shipping method (dodatkowo płatny) telefon jest wysyłany najpierw gdzieś do EU, a potem do nas omijając VAT (moje szły przez Francję). Nie wiem jak jest z realizacją gwarancji (nie korzystałem), ale od niedawna można wykupić roczną gwarancję wymiany telefonu. Standardowo telefon przychodzi z jakimś wgranym MIUI, teoretycznie spolszczonym. Jednak polecam odblokowane telefonu (wcale nie trzeba mieć na to zgody Xiaomi) i wrzucenie na Mi4C CM 13.1 do TeamSuperluminal - działa całkiem nieźle . A na Mi5 jest nawet dostępny oficjalny Cyanogenmod... Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil9477 0 Napisano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 (edytowane) ile czekałeś na przesyłkę? zakupy na ali są całkowicie bezpieczne? nigdy tam jeszcze nic nie kupowałem czy mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć? znalazłem jeszcze Redmi Pro z 4GB RAM i 128G pamięci w moim zasięgu cenowym, warto trochę dołożyć? Edytowane 23 Listopada 2016 przez Kamil9477 Cytuj Link to post Share on other sites
abes99 2 Napisano 23 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Około dwóch tygodni. Zakupy tam są ponoć całkiem bezpieczne (na razie tylko kilka razy tam kupowałem). Możesz płacić przez Przelewy24. Ogólnie Aliexpress trzyma Twoje pieniądze dopóki nie potwierdzisz otrzymania towaru - dopiero wtedy płaci sprzedawcy. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil9477 0 Napisano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 a jak jest z językiem? jest standardowo polski czy trzeba wgrywać samemu? Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 23 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Jeżeli kupisz wersję z romem global, to masz język polski. W innym wypadku trzeba będzie spędzić te 30 minut i wgrać samemu. Cytuj Link to post Share on other sites
ostryb 522 Napisano 26 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 znalazłem takie stronki: www.ibuygou.com Przepraszam kolego że ci zaśmiece temat. Czy znasz ten sklep ? Bo mają dobre ceny i chętnie bym u nich kupił. Czy lepiej jest kupić na Ali? Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 26 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Ja znam ten sklep i tam kupowałem swojego Xiaomi. Sprzedają oryginalny i sprawdzony sprzęt. Wcale takich dobrych cen nie mają, jednak można ubezpieczyć przesyłkę od VATu, do tego jest 2 lata gwarancji realizowanej we Wrocławiu w MiCenter.Kontakt jest dobry, przesyłka szła w miarę szybko kurierem. Dodam, że na wiele rzeczy mają kupony rabatowe, wystarczy poszukać w necie albo na forum telchina.Jeżeli jednak chcesz zapłacić jak najmniej, to aliexpress będzie tańszy. Polecany jest użytkownik Goldway. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 27 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 IBG to chyba najdroższy sklep, a nie najtańszy, Goldi tańszy zdecydowanie, od vatu ubezpiecza i coś o gwarancji też czytałem , al sprawdz to sam w jego suporcie na Polskę Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts