Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

zastanawiam się nad zakupem dwóch telefonów Xiaomi.

Mi 4c oraz Mi 5 i mam kilka pytań:

1. Gdzie najlepiej je kupić? znalazłem takie stronki:

www.ibuygou.com oraz www.xiaomiforsale.com

Niedługo Black Friday to może są jakieś pewne sklepy z promocjami?

2. Czy zamawiając telefon z Chin można się spodziewać jakiś dodatkowych opłat w postaci cła albo jakiegoś podatku? jeśli tak to czy często się to zdarza?

3. Jak jest z realizacją napraw na gwarancji? muszę do Chin wysyłać?

4. Czy te telefony mają wgrany język polski?

5. Może polecicie mi jakieś inne telefony w tym przedziale cenowym?

tj. jeden telefon do 600 zł a drugi koło 1000

Edytowane przez Kamil9477

Ja kupowałem u Goldiego (w sumie 3 szt. Mi4C). Wybierając Sellers shipping method (dodatkowo płatny) telefon jest wysyłany najpierw gdzieś do EU, a potem do nas omijając VAT (moje szły przez Francję). Nie wiem jak jest z realizacją gwarancji (nie korzystałem), ale od niedawna można wykupić roczną gwarancję wymiany telefonu. Standardowo telefon przychodzi z jakimś wgranym MIUI, teoretycznie spolszczonym. Jednak polecam odblokowane telefonu (wcale nie trzeba mieć na to zgody Xiaomi) i wrzucenie na Mi4C CM 13.1 do TeamSuperluminal - działa całkiem nieźle ;). A na Mi5 jest nawet dostępny oficjalny Cyanogenmod...

ile czekałeś na przesyłkę? 

zakupy na ali są całkowicie bezpieczne? nigdy tam jeszcze nic nie kupowałem

czy mógłby się ktoś jeszcze wypowiedzieć?

znalazłem jeszcze Redmi Pro z 4GB RAM i 128G pamięci w moim zasięgu cenowym, warto trochę dołożyć?

Edytowane przez Kamil9477

Ja znam ten sklep i tam kupowałem swojego Xiaomi. Sprzedają oryginalny i sprawdzony sprzęt. Wcale takich dobrych cen nie mają, jednak można ubezpieczyć przesyłkę od VATu, do tego jest 2 lata gwarancji realizowanej we Wrocławiu w MiCenter.

Kontakt jest dobry, przesyłka szła w miarę szybko kurierem. Dodam, że na wiele rzeczy mają kupony rabatowe, wystarczy poszukać w necie albo na forum telchina.

Jeżeli jednak chcesz zapłacić jak najmniej, to aliexpress będzie tańszy. Polecany jest użytkownik Goldway.

• Popieram 1